Mehanizacija učestvuje u saniranju posljedica poplava

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ pritekla je u pomoć ugroženom stanovništvu da bi brže saniralo posljedice poplava i klizišta, koji su zadesili i ovaj dio Republike Srpske.

Direktor Sektora integrisane zaštite u ovom, najvećem zvorničkom kolektivu Dragana Smiljanić kaže da je, uz puno razumijevanje menadžmenta Kompanije, na raspolaganje stavljena mehanizacija čije angažovanje mnogo znači za ugrožena područja.

„Vatrogasno vozilo sa pripadnicima Vatrogasne jedinice bilo je angažovano na čišćenju platoa ispred Osnovne škole u Karakaju i sportske opreme iz Sokolskog doma koju koriste neke sportske organizacije u Zvorniku“, ističe Smiljanićeva.

Mašina ULT, vlasništvo Kompanije „Alumina“, osposobljavala je ulice u poplavljenom dijelu naselja Karakaj, dok je pumpa za izvlačenje vode doprinijela da se brže saniraju posljedice vodenog talasa u podrumskim prostorijama pojedinih stambenih objekata u Zvorniku.

Takođe, pumpa „muljarica“ bila je angažovana na crpljenju vode i u pojedinim semberskim selima, saopšteno je iz Kompanije „Alumina“.

„U planu je da pomognemo stanovništvu Mjesne zajednice Ekonomija gdje su velike naslage mulja, kao i drugim ugroženim područjima u kojima postoji potreba za intervencijom naše mehanizacije“, rekla je Smiljanićeva.

Poplave i klizišta koji su zadesili zvorničku opštinu i regiju Birač ugrozili su i jedan broj domaćinstava radnika kompanije „Alumina“, tako da je u Fabrici formirana komisija za procjenu štete na imovini zaposlenih.

Djelujući po prijavama radnika kojih je za sada oko stotinu, u toku ove sedmice komisija je obišla i sagledala situaciju u 60 domaćinstava. Najveću štetu, na osnovu do sada identifikovane situacije na terenu, pretrpjelo je 13 domaćinstava gdje su stambeni prostori ugroženi, a znatan je broj objekata koji su pretrpjeli djelimičnu štetu.

Komisija će nastaviti sa radom dok se ne izvrši uvid u svim domaćinstvima radnika Kompanije „Alumina“ čija se imovina našla na udaru poplava i klizišta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare