Međunarodno takmičenje „Fis kup“ 23. i 24. januara

0

Na Jahorini će u subotu i nedjelju, 23. i 24. januara, biti održano Međunarodno takmičenje „Fis kup Jahorina“, na kojem se očekuje učešće takmičara iz 15 zemalja.
Takmičenje se održava u organizaciji Smučarskog kluba „Jahorina“, u saradnji sa Olimpijskim centrom „Jahorina“.

„Jahorina ima ukupno 11 homologovanih ski-staza i spremna je za organizaciju i održavanje takmičenja u sve četiri discipline – slalom, veleslalom, spust i superveleslalom. Ove trke su ujedno i testne za Evropa kup koji bi trebao da se održi 2022. godine na Jahorini“, saopšteno je iz Smučarskog kluba „Jahorina“.

U saopštenju se navodi da se, sa više od 130 centimetara utabanog snijega na olimpijskoj planini, vrijedno radi na pripremama staza s ciljem obezbjeđivanja najboljih uslova skijašima, ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme.

„Skijalište radi punim kapacitetom, a ski-staze zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novom snijegu idealno su pripremljene“, ističe se u saopštenju.

Iz Smučarkog kluba „Jahorina“ apeluju da se svi skijaši i posjetioci pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja virusa korona, te ponašaju odgovorno prema sebi i drugima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments