Međunarodni naučni simpozijum „Agrosim 2014“ na Jahorini

0

Peti međunarodni naučni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2014“ biće održan od 23. do 26. oktobra na Jahorini u organizaciji poljoprivrednih fakulteta univerziteta u Istočnom Sarajevu i Beogradu, te Agronomski mediteranski institut iz Barija.

U saopštenju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu navodi se da će ovaj naučni skup, na kome će biti predstavljeno 252 rada iz 56 zemalja, svečano otvoriti rektor ovog univerziteta Radoslav Grujić i predstavnici ministarstava poljoprivrede, nauke i tehnologije, te prosvjete i kulture Republike Srpske.

Suorganizatori „Agrosima 2014“, naučnog skupa koji, petu godinu predstavlja godišnju platformu za međunarodnu naučnu raspravu o poljoprivredi, prehrani, ruralnom razvoju i ekologiji, su i Međunarodna asocijacija za životnu sredinu i ruralni razvoj iz Japana, Balkanska asocijacija za zaštitu životne sredine iz Grčke, Akademija inženjerskih nauka Srbije, te Institut za kukuruz „Zemun polje“.

Suorganizatori skupa na Jahorini su i Biotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore, Naučnio društvo agrarnih ekonomista Balkana, Institut za ekonomiku poljoprivrede i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjaluci.

„Agrosim 2014“ predstavlja dobru priliku za razmjenu ideja, jačanje postojećih i stvaranje novih akademskih mreža, kao i za podsticanje dijaloga između akademske zajednice, javnih institucija, privatnog sektora i organizacija civilnog društva o pitanjima najnovijih globalnih i regionalnih trendova u agro-prehrambenom sektoru.

Simpozijum će se fokusirati na šest tematskih oblasti: biljna proizvodnja, zaštita bilja i bezbjednost hrane, organska poljoprivreda, zaštita životne sredine i upravljanje prirodnim resursima, stočarstvo, ruralni razvoj i agro-ekonomija.

Zahvaljujući postignutim uspjesima, „Agrosim“ je ispunio sve predispozicije međunarodno priznate naučne manifestacije i postao jedan od najznačajnih naučnih skupova u regionu, dodaje se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare