Međunarodni festival malih scena i monodrame

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sedamnaesti Međunarodni festival malih scena i monodrame biće održan u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo od 4. do 8. decembra, a u zvaničnoj konkurenciji su četiri pozorišne predstave i četiri monodrame.

Direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Nedeljko Zelenović rekao je na konferenciji za novinare da će publika moći da pogleda monodrame „Kabares kabarei“ Zijaha Sokolovića, „Reče mi jedan čo’ek, ćeraćemo se još kad budem bio mlađi“ u režiji Petra Božovića, „Deset naprema jedan“ – projekat glumice Tatjane Kecman i „Najposle kraj“ prema tekstu Pitera Turinija u režiji Blagoja Micevskog.

Na Festivalu će biti izvedene i predstave – „Kraljica Smeha“ Scene „Maska“ Šabac, „Krivica“ Narodnog pozorišta Republike Srpske, u režiji Nikole Pejakovića, te „Ne igraj na Engleze“ Grad teatar Gradiška po tekstu Vladimira Đurđevića. Ustanova kulture „Vuk Karadžić“ Beograd predstaviće „Bunar“ u režiji Egona Savina.

Zelenović je istakao da će na festivalu biti dodijeljene nagrade za najbolju kamernu predstavu i najbolju monodramu, a biće proglašeni i najbolji glumac i glumica.

Festival će biti otvoren u utorak, 4. decembra, u 19.00 časova, dok su dodjela nagrada i zatvaranje planirani za subotu, 8. decembra, u 20.00 časova.

Zelenović je istakao da su pokrovitelji festivala Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, grad Istočno Sarajevo i opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare