Međunarodni džiju-džicu turnir okupio 405 takmičara

0

Na Palama danas je održan Međunarodni turnir u džiju-džicu „Trofej Jahorina open“ koji je okupio 405 takmičara iz pet zemalja.

Turnir je organizovao DŽiju-džicu klub „Jahorina“ sa Pala, a nakon svečanog otvaranja obavljen je obred lomljenja slavkog kolača povodom krsne slave DŽiju-džicu saveza Republike Srpske – Svetog Cara Lazara.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je današnji turnir koji se održan u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ i veliki broj učesnika dokaz da paljanski džuju-džicu klub radi dobro i kvalitetno.

„Za opštinu Pale je važno da se djeca bave sportom. Pale nastavlja da živi u duhu mladosti i sporta“, rekao je Jugović novinarima.

Glavni trener u DŽiju-džicu klubu „Jahorina“ sa Pala Dejan Jerkić rekao je da imaju prijavljenih 405 takmičara u duplim kategorija.

„Prijavljeno je 190 kategorija, a sve su to djeca od šest godina pa naviše. Ove godine unaprijedili smo takmičenje i uveli sistem `nevaza`, gdje se izvodi borba u parteru“, istakao je Jerkić.

On je zahvalio gradu Istočno Sarajevo, opštini Pale, određenim paljanskim privrednica i Olimpijskom centru „Jahorina“ na podršci koju su pružili u organizaciji turnira, ali i za druge njihove sportske aktivnosti.

Član DŽiju-džicu kluba „Jahorina“ sa Pala Dora Petrović kaže da trenira već pet godina, te da je na turniru osvojila dva druga i jedno treće mjesto.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare