Међународни д‌јечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна

0

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО – Међународни д‌јечији фудбалски турнир, који се прву пут организује у Источном Новом Сарајеву, окупиће 1. и 2. јуна 1.000 младих фудбалера од седам до 11 година из више од 100 клубова из седам земаља.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да ће општина, као један од организатора турнира, обезбиједити добре услове да ова спортска манифестација протекне у најбољем реду.

Према његовим ријечима, ово је значајна спортска манифестација не само за Источно Ново Сарајево, већ и за град Источно Сарајево, и са њом почињу Спасовданске свечаности и прослава крсне славе и Дана општине, а повезује се и са завршетком ових свечаности, када се одржава турнир у баскету „Три на три“.

„На овај начин желимо да дамо значај и развоју спорта и спортским манифестацијама, да се окупе д‌јеца из разних крајева и држава, да посјете Источно Ново Сарајево, али и да се представи ова локална заједница као туристички потенцијал“, рекао је Катић на конференцији за новинаре.

Он је захвалио осталим организаторима, Агенцији „Интер спорт френдс“, те школама фудбала „Танго“ и „Темпо“, који су дошли са идејом и препознали Источно Ново Сарајево као средину у којој може да се организује један овако значајан турнир, за који је изразио наду да ће постати традиционалан.

Милан Чабрић, директор Агенције „Интер спорт френдс“ која се бави организацијом д‌јечијих фудбалских манифестација, истакао је огроман значај једне овакве манифестације, прије свега, за д‌јецу, а онда и за њихове родитеље, навијаче, али и за општину.

„Пријављено је више од 100 екипа, што је преко наших очекивања за прву годину“, рекао је Чабрић.

Он је навео да на турниру, осим тимова из Републике Српске и БиХ, учествују д‌јеца из Аустрије, Мађарске, Румуније, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Србије, као и да је своје учешће потврдила „Црвена звезда“, вишеструки шампион Мађарске „МТК“, као и „Жељезничар“ из Сарајева, „Слобода“ из Тузле, те „Вележ“ из Мостара, те да се очекује потврда учешћа тимова из Хрватске и Словеније.

Утакмице ће се одржавати на теренима Фудбалског клуба „Славија“ и на помоћном терену „Брдо“.

„Желимо д‌јецу да поведемо на прави пут, а оваква подршка општине је само доказ да желе да подрже младост да се бави спортом и да се правилно развија“, нагласио је Чабрић и додао да манифестација није само спорског и такмичарског карактера, већ и културно-забавног.

Он је позвао све грађане Источног Сарајева да присуствују отварању турнира у 20.00 часова првог дана манифестације, гд‌је ће присуствовати богатом културно-забавном програму, прикладном за д‌јеци тог узраста, како би им овај догађај био лијепа успомена.

Координатор Турнира Бранислав Арсенијевић рекао је да је као спортски радник задовољан одазивом екипа, те захвалио Катићу што је подржао ову идеју, која значи много и за општину и град.

„Као организатори, потрудићемо се да ово заживи и да наредне године буде још више екипа из више земаља“, рекао је Арсенијевић и додао да је сигуран да ће д‌јеца уживати.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare