Među najuspješnijim u Srpskoj, „Fates“ i „Stolarija Podromanija“

0

SOKOLAC – Na desetoj manifestaciji „Izbor najuspješnijih u privredi RS“, u organizaciji Privredne komore Republike Srpske, koja ove godine obilježava i svoj jubilej – dvadeset godina postojanja, među nagrađenima su se našla i dva privredna društva iz Sokoca.

Najuspješnije, u kategoriji mala privredna društva, je „Stolarija Podromanija“ d.o.o. Sokolac, koje se bavi se proizvodnjom fasadne i unutrašnje građevinske stolarije od drveta i kombinacija drvo-aluminijum, te rezane građe i elemenata od drveta, u modernim pogonima i na savremenim mašinama vodećih svjetskih brendova.

U 2012. ostvarili su izuzetne rezultate u poslovanju, što se vidi kroz rast prihoda od oko 90 odsto. Dobit je utrostručena, a broj zaposlenih povećan je sa osam na 24 radnika. Stolarija „Podromanija“ posjeduje savremenu opremu za proizvodnju, a zahvaljujući kvalitetu i vrhunskom dizajnu proizvode plasira i na ino tržište gdje takođe bilježe rast, obrazloženo je prilikom dodjele nagrade.

Ova nagrada je došla kao vid priznanja za naš dugogodišnji rad u proizvodnji stolarije i svih drugih elemenata koji se rade od drveta. Tim prije što je došla od Privredne komore RS, i što smo još jedanput potvrdili svoj kvalitet, jer nije prvi put da dobijamo nagradu. Dobili smo i priznanje „Naj menadžer BiH 2004. godine“, od Direkcije za izbor menadžera BiH i Jugoistočne Evrope.

To priznanje je dobiveno za ostvarivanje uspješnosti preduzeća, stalno povećanje proizvodnje, izvoza i vrhunskog kvaliteta građevinske stolarije. Pored ove nagrade, dobili smo i priznanje za ostvarene rezultate u sektoru malih proizvodnih preduzeća 2008. godine. I ovogodišnja nagrada Privredne komore RS znači nam mnogo, jer smo samo još jednaput potvrdili kvalitet i pokazali da smo među najuspješnijima u proizvodnji stolarije i drugih proizvoda od drveta. Naš cilj je da održimo kvalitet i svoje mjesto u ovoj branši, rekla je za Info radio direktorica „Stolarije Podromanija“ Krista Sekulić.

Komisija za izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske odlučila je da dodijeli priznanja i privrednim društvima koja su očuvala prepoznatljiv kvalitet u proizvodnji domaćih proizvoda. Poznato je da Privredna komora RS, već četvrtu godinu realizuje projekat promocje domaće proizvodnje pod sloganom „Naše je bolje“, tako da svake godine bira i proizvode za koje se kaže da su „najbolje iz Srpske“. U toj kategoriji ove godine se našao i mašinsko tkani tepih „super tebris“ Fabrike tepiha „Fates“.a.d. Sokolac.

Izrađen je od najfinijih vlakana domaće vune i pruža osjećaj luksuza i prefinjenosti persijskog dizajna. Tako mu punoća flora i struktura tepiha daje stabilnost i omogućava lakše održavanje. Mašinski tepih sokolačke fabrike je visoke čvoraže i izrađen je od stoodsto prirodnih vlakana vune, pamuka i jute, tako da pruža mnogo strukturalnih i vizuelnih efekata, rečeno je prilikom dodjele priznanja.

Nagrada je jedna vrsta satisfakcije i priznanja za neki minuli rad od strane Privredne komore koja prati naš razvoj. Raduje nas da je među tih dvadeset nagrađenih i naša fabrika, odnosno naš proizvod koji nam daje podstrek za neka buduća vremena i potvrdu kvaliteta proizvoda od koga živimo. Vremena jesu teška, ali naši glavni aduti su kvalitet i tradicija proizvoda, koji se ovdje izrađuje već 37 godina. Kvalitet je i garancija za opstanak na tržištu u borbi sa sve jačom lojalnom i nejlojalnom konkurencijom. Priznanje nam daje nadu da ćemo opstati u ovim teškim vremenima. Mislim da neće tako brzo doći bolja vremena. Kriza još traje i trajaće još dugo s obzirom da je privreda u globalu u veoma teškom stanju, kaže direktor „Fatesa“ Miodrag Dupljanin.

Čestitam menadžmentu i radnicima preduzeća „Stolarija Podromanija“ i „Fates“ Sokolac na priznanjima dobijenim od strane Privredne komore Republike Srpske. Raduje me da su uspjeli u ovim teškim vremenima održati proizvodnju i kvalitet proizvoda. Ova preduzeća potvrđuju da Sokolac ima tradiciju u preradi drveta, proizvodnji građevinske stolarije, namještaja i slično kao i u proizvodnji mašinsko tkanih tepiha. Želim im nastavak uspješnog rada i da ova priznanja kako njima tako i ostalim privrednicima naše opštine daju dodatni motiv za uspješno poslovanje u periodu koji je pred nama, rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare