Mediji u Federaciju optužuju naše olimpijce zbog majica

0
Portali Sarajevo-x.com i SportSport ba došli su do fotografija mladih olimpijaca sa Pala, Mladena Plakalovića i Nemanje Košarca u majicama na kojima su utisnuti likovi Radovana Karadžića i Vojislava Šešelja. Kako objavljuje Sarajevo-x.com na jednoj od fotografija olimpijci su se slikali ispred džamije, a fotografija je postavljena na Košarčev Facebook profil, a osim njih dvojice tagovane su i osobe na majicama, kao „Dr. David Dabic (Raso)“ i „Mag. dr. Vojislav Seselj“. Njihov prijatelj u komentarima ispod fotografije konstatovao je da je pozadina iza njih „moćna“ dodavši da su Košarac i Plakalović „heroji pred džamijom“, na šta je Košarac prokomentarisao – „joj pa znaš nas“. U telefonskom razgovoru za Sarajevo-x.com, Mladen Plakalović, biatlonac koji je na trci na 15 kilometara za ZOI osvojio 78. mjesto, potvrdio je da zna o kojim fotografijama je riječ, začuđeno upitavši „da li je to neki problem?“.

„Nemam pojma zašto nosim tu majicu. Nosim je po kući. Da li je to neki problem?“, rekao je Plakalović, komentirajući za Sarajevo-x.com.

Na konstataciju da jeste problem, s obzirom na sve što se dešavalo tokom rata i da je on nastupao pod zastavom BiH na proteklim Olimpijskim igrama, Plakalović je rekao da su fotografije stare dvije godine.

Said Fazlagić, v.d. generalni sekretar Olimpijskog komiteta i šef misije olimpijskog tima BiH izjavio je za Sarajevo-X.com:

„Mi smo sa svim sportistima prije odlaska na Olimpijadu razgovarali o svim detaljima i jedna od tačaka je bila i zabrana doticanja i spominjanja bilo kakvih tema koje su vezane za vjeru, naciju ili politiku. Čak su i šale na taj račun bile zabranjene“, rekao je Fazlagić.

On je naglasio da se Mladen tokom boravka u Vancouveru fino i korektno ponašao i nije se doticao takvih tema. Fazlagić je dodao da su svi sportisti na Olimpijadi imali fantastične aktivnosti i ovako nešto se nije dalo naslutiti. V.d. generalnog sekretara je još jednom naglasio da im je svaki razgovor na takvu temu bio zabranjen i da je Plakalović poštivao sve institucije i zastavu BiH dok je bio član olimpijskog tima naše zemlje.

Portal SporSport.ba je već presudio bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i vođi radikala Vojislavu Šešelju pa daje sebi za pravo da ih nazove ratnim zločincima.
(www.palelive.com)
Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare