Medicinari ponovo obustavili rad

0

MILIĆI – Polučasovnom obustavom rada i mirnim okupljanjem pred zgradom opštine u Milićima, zaposleni u Domu zdravlja „Sveti Nikola“ danas su izrazili nezadovoljstvo situacijom u toj zdravstvenoj ustanovi.

Predsjednik Sindikalne organizacije milićkog Doma zdravlja Nada Simić rekla je novinarima da se u ovoj ustanovi ništa nije promijenilo od aprilskih i majskih protesta, iako su rukovodstvo Doma zdravlja i opštinske vlasti obećavali promjene.

„Finansijsko stanje je i dalje veoma loše. Već pet mjeseci primamo 80 odsto plate, zdravstvene knjižice su nam i dalje neovjerene, isplaćeno je tek nešto malo putnih troškova. Organizacija posla je grozna. Kao da nemamo direktora, upravu, stručne službe. Prosto smo prepušteni sami sebi“, istakla je Simićeva.

Načelnik opštine Milići Živojin Jurošević rekao je da bi dio problema trebalo da bude riješen izborom novog direktora, za koji je konkursna procedura u završnoj fazi.

On je dodao da će za sveobuhvatnije promjene ipak biti neophodni neki radikalniji potezi. „Vjerovatno ćemo morati da idemo i na redukovanje radne snage. Vidjećemo kako su to uradili u drugim domovima zdravlja, jer su problemi u većini tih ustanova isti kao i ovdje“, rekao je Jurošević, koji je razgovarao sa medicinarima tokom njihovog boravka pred zgradom opštine.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja „Sveti Nikola“ Dana Dukić danas nije bila dostupna za izjavu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare