Maturanti obilježili završetak školovanja

0

ZVORNIK – Maturanti srednjih škola iz Zvornika svečano su obilježili završetak školovanja zajedničkim defileom glavnom gradskom ulicom, a potom su proslavili matursko veče.


U defileu je učestvovalo 359 maturanta Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra.

Maturanti su prošli glavnom gradskom ulicom Svetog Save do pozornice platoa Kasina, gdje su ih dočekali predstavnici gradske vlasti i direktori škola Biljana Pisić i Goran Grujić.

Gradonačelnik Zoran Stevanović uručio je prigodne poklone svim maturantima, a direktori škola dodijelili su diplome za 19 vukovaca, kao i poklone učenicima generacije.

Stevanović je poručio maturantima da će im Gradska uprava uvijek biti na usluzi i za stipendiranje ako odluče da nastave školovanje, kao i onima koji namjeravaju da se zaposle.

Direktor Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je da su učesnici ove generacije bili uzorni, ponos grada i škole.

„Ovo je jedna posebna generacija koja je znala da poštuje autoritet, da cijeni i to što stariji rade za njih“, rekla je Pisićeva.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić rekao je da su pred maturantima bezbrojne večeri, ali da je jedno matursko veče.

„Već sutra tražiće od vas da budete ozbiljni, tražiće da gledate šta i kako dalje, jer ste završili srednju školu“, objasnio je Grujić.

Na prijemu upriličenom u Gradskoj upravi za najbolje srednjoškolce Stevanović je nagradio vukovce sa po 200 KM, a učenike generacije sa po 300 KM.

Nakon defilea i svečanosti organizovane u centru grada, maturanti zvorničkih srednjih škola proslavili su matursko veče u zvorničkim hotelima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare