Matičnoj biblioteci poklonjene knjige

0
Matičnoj biblioteci poklonjene knjige

ISTOČNO SARAJEVO – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske poklonio je danas Matičnoj biblioteci Istočno Novo Sarajevo 20 knjiga Veroslava Rančića, koji je osvojio drugu nagradu na konkursu za najbolji neobjavljeni roman “Zlatna sova” i desetak novih naslova iz ove godine.

Izvršni direktor Sektora marketinga Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Mladen Pandurević istakao je da je Rančić, koji je nagrađen za naslov “Nek se zvezde iskradu i noć krene”, odlučio da od svojih 100 autorskih primjeraka, koji mu pripadaju na osnovu nagrade, 70 pokloni bibliotekama Republike Srpske u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva.

Pandurević je napomenuo da su Matičnoj biblioteci dostavili 20 primjeraka romana koji će biti podijeljeni bibliotekama na području Sarajevsko-romanijske regije, a ostatak je proslijeđen u Banjaluku u Narodnu univerzitetsku biblioteku Republike Srpske sa molbom da oni to dostave ostalim bibliotekama.

“Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iskoristio je priliku da našoj Matičnoj biblioteci poklonimo i desetak novih naslova iz ove godine koji su interesantni i koji će, vjerujem, obradovati čitaoce”, rekao je Pandurević.

Direktor Matične biblioteke Istočno Novo Sarajevo Nataša Trifković zahvalila je za donaciju, dodajući da čitaoci rado čitaju domaće autore.

“Veoma nam je važno kada dobijemo ovako značajne knjige koje su nagrađane i knjige koje se čitaju”, naglasila je ona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments