Matić: Pravilne poslovne odluke – garant budućnosti

0

ZVORNIK – Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ iz Zvornika Mile Matić ocijenio je danas da je pravilnim poslovnim odlukama napravljen koncept koji je siguran garant budućnosti rada i profitabilnosti ove kompanije.

„Kontinuiranim praćenjem tržišta i prilagođavanjem potrebama kupaca, kvalitetu i dizajnu novih proizvoda, nastojimo da sačuvamo postojeći trend“, rekao je Matić i dodao da se „Alumina“ orijentiše prema renomiranim kupcima sa kojima planira da izgradi dugoročni partnerski odnos, što bi povećalo obostranu stabilnost i donijelo adekvatnu korist.

Matić je na novogodišnjem prijemu podsjetio da je „Alumina“ u 2014. godini realizovala značajne investicije, od kojih je najvažnija rekonstrukcija još jednog kotla na ugalj, čime je obezbijeđena energentska stabilnost i nezavisnost od drugih energenata, dok se na drugoj strani postiže ekonomičnost u proizvodnim troškovima.

Ističući da su znatna sredstva uložena u nadogradnju brane crvenog mulja kako bi se obezbijedili novi kapaciteti za odlaganje otpadnog mulja, Matić je naveo da su nedavno započete aktivnosti na projektu proširenja kapaciteta proizvodnje zeolita, čime će biti obezbijeđena godišnja proizvodnja zeolita od oko 85.000 tona.

On je dodao da „Alumina“ redovno isplaćuje plate, poreze i doprinose, dok se istovremeno, kao rezultat profitabilnog poslovanja, u kontinuitetu smanjuju obaveze koje su naslijeđene iz prethodnog perioda.

Matić je ocijenio je da je ova godina bila veoma teška, ali da je, uprkos svemu, poslovna godina uspješno zavšena.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović očekuje da će 2015. godina biti bolja od prethodne, te da će u narednim godinama ovo područje zaobići poplave i suše.

„A i kada dođu problemi, vi u `Alumini` ste pokazali da se uspješno nosite sa njima, te da rješavajući ih, idete u pravom i dobrom smjeru“, rekao je Stevanović, poželivši da ova kompanija i dalje bude generator razvoja lokalne zajednice, Republike Srpske i šire.

Menadžment „Alumine“ je nagradio 16 radnika kompanije posebnim priznanjima za istaknuti doprinos i angažovanje na radnom mjestu u 2014. godini.

Osim menadžmenta i radnika kompanije, te stečajnog upravnika Lazara Đurđevića, prijemu su prisustvovali i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Savić i Spomenka Stevanović, kao i zamjenik načelnika opštine Danijel Dragičević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare