Mastilović: Stekli se uslovi da ponovo radimo

0

Predsjednik Glavnog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ iz Istočnog Sarajeva Draga Mastilović rekao je da su se danas, poslije dvije godine pauze zbog sudskog postupka, ponovo stekli uslovi da ovo društvo ponovo počne da radi.

Mastilović je istakao da su se konačnom pravosnažnom presudom stekli uslovi da SPKD „Prosvjeta“ ponovo krene u stabilizaciju i reorganizaciju, jer je to društvo velike i slavne prošlosti koje postoji od 1902. godine i njegova uloga u istoriji srpskog naroda na prostoru BiH je ogromna.

„Prije nekoliko godina pojavila se grupa pojedinaca koji su svojim djelovanjem napravili problem `Prosvjeti`, gdje su falsifikovali pečat, memorandum, pojavljivali se u medijima kao neko ko može da zastupa ovo društvo. Zbog toga je bio blokiran rad društva i to se moralo rješavati sudskim načinom“, rekao je Mastilović novinarima na Palama.

On je prije početka sjednice Glavnog odbora /SPKD/ „Prosvjeta“ iz Istočnog Sarajeva rekao da je sve što su radili pojedinci bilo nezakonito i nelegalno, što je na kraju potvrdila i presuda Osnovnog i Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Mastilović kaže da će na današnjoj sjednici polako početi sa reorganizacijom društva, određivanjem ciljeva i pravaca djelovanja u budućnosti, a na dnevnom redu će se naći i novi Statut koji će im omogućiti da odgovore novim zadacima koji se postavljaju pred srpski narod u BiH, ali i u dijaspori.

„Srećan sam što smo konačno poslije dvogodišnje agonije došli u mogućnosti da krenemo u smjeru oporavka. Nadam se da će i u budućnosti `Prosvjeta` služiti za ponos cjelokupnom srpskom narodu, kao što je i služilo od 1902. godine do danas“, naglasio je Mastilović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare