Мастиловић се захвалио на дод‌јели Медаље за пожртвовану службу

0

Директор Института историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић рекао је да га признање организације „Православна Русија“ за допринос очувању руске културне баштине у Србији и БиХ обавезује да се још снажније посвети јачању и развоју братских односа руског и српског народа, као и јединства православних Словена.

Мастиловић је захвалио предсједнику Централног савјета Сверуског друштвеног покрета „Православна Русија“ Вјачеславу Остапчуку на дод‌јели Медаље за пожртвовану службу Светих блажених кнежева руских Бориса и Гљеба.

„Данас, када Русија предводи слободни свијет у борби против западне хегемоније, неоколонијализма и паганске таме, за мене ово признање није само посебна част, него и обавеза да наставимо заједничку борбу за очување традиционалних вриједности руског и српског народа, бирајући пут слободе, истине, правде и људског достојанства – пут који нам показује свјетлост спасоносног православља“, истакао је Мастиловић у писму.

Мастиловић је пожелио да „Православна Русија“, молитвеним заступништвом Светих блаженопочивших кнезова Бориса и Гљеба и даље остане свјетионик и путоказ не само руског народа, већ и цијелог православног свијета, преноси „Руска газета“.

Медаљу за пожртвовану службу установила је организација „Православна Русија“ као награду за дугогодишњи труд у славу отаџбине, вјере и руског народа.

Свети мученици Борис и Гљеб били су синови великог руског кнеза Владимира, покрститеља руског народа.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare