Mašić: Proširiti kapacitet vrtića

0

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić izjavio je danas prilikom posjete Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ da će lokalna zajednica nastaviti da pruža podršku ovoj ustanovi da bi se obezbijedili što bolji uslovi za boravak djece i da namjerava da proširi kapacitet vrtića u kojem trenutno boravi 107 mališana.

Mašić, koji je posjetio vrtić povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, istakao je da opština Foča, u skladu sa budžetskim mogućnostima, nastoji da finansijski pomaže porodice sa više djece.

„Za svako treće novorođeno dijete porodicu nagradimo sa 1.000 KM, a isti iznos izdvajamo i za novorođenčad iz porodica u kojima niko ne radi“, rekao je Mašić.

On je dodao da je iz opštinskog budžeta za podsticaj vantjelesne oplodnje prošle godine izdvojeno 20.000 maraka, te da će ovaj vid podsticaja biti nastavljen i ove godine.

Povodom Nedjelje djeteta, mališani iz fočanskog vrtića danas su odgledali pozorišnu predstavu „Vreme je za bajku“ Pozorištanceta „Bubamara“ iz Beograda, a ove sedmice družiće se sa osobljem opštinskog Crvenog krsta i sa drugarima iz Dječijeg vrtića SOS iz Goražda.

Direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slađana Vladičić istakla je da je briga o djeci svakodnevna, a da je Nedjelja djeteta period kada se nešto glasnije priča o njihovim pravima i kada se organizuje niz dodatnih aktivnosti.

Savjetnik Ombudsmana za djecu Republike Srpske Dragica Radović rekla je da se Nedjelja dječijih prava obilježava pod sloganom „Imam pravo na svoje mišljenje“.

„Podstičemo ostavarivanje prava djece u smislu da se djeca pitaju o svim stvarima kojima se odlučuje o njihovim pravima“, rekla je Radovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare