Mašić nagradio muzičke talente

0

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić organizovao je prijem za učenike Osnovne muzičke škole iz ovog grada, koji su na republičkom takmičenju u Banjaluci osvojili jednu prvu, dvije druge i jednu treću nagradu.

Mašić je čestitao učenicima na postignutim rezultatima, uručivši im po 50 KM stimulansa od opštine.

„Obradovani smo njihovim talentom i nastojaćemo da im pomažemo i da stimulišemo njihove napore i nastojanja da u onom što vole postignu što je moguće više. Simbolično smo ih nagradili i čestitali im praznik, a finansirali smo i troškove njihovog putovanja na takmičenje“, rekao je Mašić.

Na republičkom takmičenju u Banjaluci nastupilo je osam učenika iz Foče i svi su se vratili sa nekom od nagrada.

Kvintet harmonikaša – Hristina Učur, Milica Vasiljević, Bojan Radović, Đorđe Anđelić i Miloš Čančar, osvojio je prvu nagradu u kategoriji kamerne muzike, dok su u kategoriji solo klavir, dvije druge nagrade osvojile Marija Učur i Nina Stojković, a Sari Uskoković je pripala treća nagradu.

Direktor Osnovne muzičke škole LJiljana Stanković zahvalila je opštini na podršci, ali i drugim sponzorima koji su pomogli odlazak na republičko takmičenje, kao i na međunarodno takmičenje u Beograd.

Član pobjedničkog kvinteta harmonikaša Hristina Učur istakla je da im je ovo drugi uzastopni trijumf, nakon nedavnog nastupa na međunarodnom takmičenju u Beogradu, gdje su, takođe, bili najbolji.

„Mnogo nam znače nagrade, jer smo se dosta trudili i vježbali. Na republičkom takmičenju, osim nas, učestvovalo je 12 kamernih ansambala, a najveća konkurencija bili su nam učenici iz Trebinja i Banjaluke“, rekla je Hristina.

Nastavnik klavira Danijela Mijović rekla je da su učenici i pored velikih problema zbog nedostaka prostora za vježbanje, postigli odlične rezultate.

„Okupljali smo djecu u večernjim terminima kada nema grijanja u školi, pa čak i za vikend. Otežavajuća okolnost je i što djeca kući nemaju odgovarajuće instrumente, gdje vježbaju na sintisajzerima“, rekla je Mijovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare