Marko Vidojković predstavio svoje romane

0

ZVORNIK – Beogradski pisac Marko Vidojković predstavio je večeras u Zvorniku pet romana i najavio nova izdanja.
Publici u zvorničkoj Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci predstavljni su romani „Kandže“, „Bog to pomog`o“, „Đavo je moj drug“, „Priče s dijagnozom“, i „Urednik“.

Vidojković je rekao da je njegov roman „Kandže“ iz 2014. godine doživio 13 izdanja sa više od 24.000 prodatih primjeraka, te da je to zapravo jedna antipolitična knjiga koja je „izašla u pravom trenutku“.

„`Kandže` sam napisao naivno i intuitivno i zbog toga mislim da ima prođu kod čitalaca“, rekao je Vidojković koji, kako je istakao, piše „direktno iz želudca“.

Pisac, koji je za roman „Kandže“ dobio nagradu „Kočićevo pero“, najavio je da će za nekoliko sedmica izaći knjige „Kandža jedan“, „Kandža dva“, „Diler i smrt“.

Vidojković je rekao da voli neposredno da predstavlja svoje knjige da bi se ljudi na književnoj večeri dobro osjećali jer ne voli književno veče kao nešto dosadno, formalno, uštogljeno i nekvalitetno.

Ovaj beogradski pisac, čija su djela jedna od najprodavanijih, dobitnik nagrade „Zlatni bestseler“.

On je istakao da je u sadašnjem vremenu pojedinac samo broj, a da to ne bi smio da bude.

„Moramo da budemo svjesni svojih dometa i realnosti situacije jer postoje neka ljepša vremena. Postoje i neka ružna vremena, ali sada živimo u ružnijem istorijskom vremenu, kapitalističkom, robovlasničkom, imperijalističkom globalnom sistemu gdje se više jakih bori međusobno za nadmoć, ne štedeći ni bombe“, rekao je Vidojković.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare