Marko Simović na spisku odbojkaške juniorske reprezentacije BiH

0

Stasiti mladi Paljanin Marko Simović (202 cm) odbojkaš „Studenta“ koji igra na poziciji „srednjeg blokera“ dobio je lijepo priznanje.

Selektor muške juniorske reprezentacije BiH Selvedin Karić uvrstio ga je na spisak od 16 odbojkaša i sa dobrim izgledima je da bude učesnik Balkanskog prvenstva koje će se održati u Probištipu u Makedoniji od 13. do 17. avgusta 2014.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće u grupi sa Bugarskom, Crnom  Gorom i domaćinom  Makedonijom, a u drugoj grupi snage će odmjeriti odbojkaši Grčke, Rumunije, Srbije i Turske.

Pored talentovanog osamnaestgodišnjeg Paljanina na spisku selektora Karića nalaze se sljedeći odbojkaši, a pripreme će se obaviti od 05. do 12. avgusta u Odžaku.

Srednji Blokeri:
Marko Simović (OK „Student“ Pale), Mihalj Bono (OK „Napredak“ Odžak), Cinac Nedim (OK „Bužim“ Bužim) i Adi Osmanović (OK „Ilijaš“ Ilijaš).

Tehničari:
Trakić Eldar (MOK „Jedinstvo“ Brčko), Bečirović Mirza (Ok „7 Lukavac“ Lukavac) i Ćosić Evelin (OK „Breza“ Breza).

Korektori:
Lučić Anto (HOK „Domaljevac“ Domaljevac), Krivokapa Muris (OA „Kakanj“ Kakanj) i Amir Omerbašić (OK „Napredak“ Odžak).

Primači:
Budinčić Teofan (OK „Ljubinje“ Ljubinje), Đakovac Esad (OA „Kakanj“ Kakanj), Karić Safer (OK „Olovo“ Olovo) i Petrović Aleksandar (OK „Drina“ Zvornik).

Libero:
Mustafić Sejdin (OA „Kakanj“) i Abazović Adin (OK „Olovo“ Olovo).

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare