Marko Kusmuk predstavio BiH na „MedModi“ na Siciliji

0

U Caltanissetti na Siciliji je održana 15. po redu revija „MedModa“. Ispred „AR brenda“ (FWS Fashion Week Sarajevo), Bosnu i Hercegovinu su predstavljali Jasmina Mihaljević i Marko Kusmuk. „AR brend“ je konkurisao sa slikama Marka Kusmuka i Jasmine Mihaljević koja je ujedno i modni dizajner i model i prošao među prvih 10. „MedModa“ je jedna od najjačih modnih manifestacija u Italiji. Program je vodila poznata italijanska glumica Manuela Arcuri, a BiH je posljednja predstavila svoju kolekciju sa jedanaest haljina. Na pet predstavljenih haljina su se nalazili motivi sa slika Marka Kusmuka.

– Moja uloga nije bila uloga modnog dizajnera, nego kao magistar likovnih umjetnosti potrudio sam se da te haljine imaju neku umjetničku nadogradnju, dakle aplicirali smo moje slike na svilu i krojene su svečane haljine jednostavnijih krojeva, ali su sve haljine unikatne i neponovljive. Svaku haljinju posebno sam doradio bojama za svilu, jer same po sebi predstavljaju našu likovnu scenu, našu kulturu i mene kao autora, rekao je za Palelive.com naš sugrađanin Marko Kusmuk.

Reakcija publike je bila nevjerovatna, svi su ustali i pozdravili kreacije iz BiH velikim aplauzom. Još jedna stvar koja je interesantna, i o kojoj se pričalo na Palelive.com je slika „Tajna“. Slika je predstavljena na haljini djevojke Jessice, prošlogodišnje miss Sicilije, koja je i pozirala na slici prije dvije godine.

Fotografije:

1.jpg 15.jpg 17.jpg 19-tajna.jpg 20-tajna.jpg 3.jpg 9.jpg

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare