Marić: Izmirenje dugova za 20 do 30 dana

0

SOKOLAC – Direktor Javnog preduzeća /JP/ „Šume Republike Srpske“ Risto Marić rekao je da se može očekivati da će u narednih 20 do 30 dana biti izmirena dugovanja iz prošle godine i sve zaostale obaveze iz prethodnog perioda koje ovo preduzeće ima prema opštini Sokolac.
Marić je danas razgovarao sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom o načinu rješavanja problema u vezi s neizmirenim obavezama preduzeća prema ovoj opštini i o drugim pitanjima.

„Sa načelnikom sam se dogovorio, pa se može očekivati da će u narednih 20 do 30 dana biti u cjelosti izmirena prošla godina i svi zaostaci koji su bili u proteklim periodima prema opštini Sokolac“, rekao je Marić poslije sastanka.

On je naglasio da je bilo vrijeme da se nađe zajednička riječ u rješavanju svih problema vezanih za sredstva položajne rente koje je ovo javno preduzeće zajedno sa Šumskim gazdinstvom „Romanija“ bilo obavezno da plaća u budžet lokalne zajednice.

„Imamo u Sokocu i preduzeće ‘Nova Romanija’, čiji bi status u doglednom vremenu trebalo da bude riješen. Naše potrebe koje su ostale u ‘Novoj Romaniji’ svedene su na akcije i očekujem skoro rješavanje tog pitanja.
U razgovoru sa načelnikom sam dobio saznanja da se pojavio dobar investitor koji bi možda u doglednom vremenu investirao u ‘Novu Romaniju’ i pokušao riješiti pitanje vlasništva“, istakao je Marić.

On je izrazio uvjerenje da će ubuduće imati bolju saradnju sa načelnikom opštine Sokolac.

Bjelica je rekao da je na sastanka iznio probleme u vezi sa kašnjenjem naplate sredstava od Šumskog gazdinstva „Romanija“ Sokolac po osnovu korištenja šumsko-drvnih sortimenata u iznosu oko 600.000 KM.

„Mi očekujemo da će ‘Šume Republike Srpske’ u narednom periodu to pitanje riješiti“, rekao je Bjelica, naglasivši da je nesporazuma u saradnji bilo samo na nižim nivoima, te da je saradnja sa rukovodstvom JP „Šume Republike Srpske“ bila potpuna.

On je naveo da je svjestan teške situacije u privredi, ali i da očekuje razumijevanje od „Šuma Srpske“ da lokalna uprava ima velike obaveze prema kreditima, doprinosima, budžetskim korisnicima, prema socijalnoj komponenti i održavanju infrastrukture u lokalnoj zajednici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare