Manojlu Đuriću cilj da postane profesionalni prvak svijeta

0

Dvadesetčetverogodišnjem Manojlu Đuriću sa Pala cilj je da postane profesionalni prvak svijeta u kik-boksu, a kaže da je sve moguće ako čovjek vjeruje u sebe i u Boga.

Đurić je član Kik-boks kluba „Deveta četa“ desetak godina, a zvanično je i najbolji peti sportista opštine Pale za prethodnu godinu.

On je višestruki prvak BiH i Republike Srpske u kik-boksu, prvak Balkana u savate boksu i osvajač mnogobrojnih medalja i priznanja sa međunarodnih turnira.

Takmiči se u disciplinama lou-kik, K-1 i ful kontakt.

Manojlo je vrijedan i uporan mladić, a osim zapaženih rezultata u sportskoj karijeri, završio je smjer Turizam i hotelijerstvo na Ekonomskom fakultetu na Palama.

Plan mu je, kako kaže, da još dugo ostane u sportu.

„Iz dosade sam počeo da treniram, nisam imao cilj, ali kada su krenula takmičenja i kada sam ostvario rezultate, to mi se svidjelo. U kik-boksu treba da budete smireni, dobar je za psihu i fizičku spremnost, a upoznate sami sebe kroz borbe i treninge“, priča Đurić za Srnu.

On ističe da kik-boks posmatra kao umjetnost jer takmičar treba da razmišlja o udarcima, da se čuva protivnika i da je uvijek na oprezu.

Đurić kaže da je tri puta dobio priliku da uđe u reprezentaciju BiH i učestvuje na Svjetskom prvenstvu, ali je imao lošu sreću – prvo se povrijedio na pripremama, a zatim je bila pandemija virusa korona te mu pasoš nije bio gotov na vrijeme.

Ali, to Manojla nije spriječilo da i dalje trenira, da bude uporan u ostvarenju svojih snova, te se ove godine nada mjestu u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo u Portugalu.

Đurić se nada poslu u struci i poručuje mladima da istraju u onome što rade i sanjaju velike snove, ali da prvenstveno vjeruju u sebe i u Boga.

Licencirani trener u Kik-boks klubu „Deveta četa“ sa Pala Zoran Spajić kaže da Klub trenutno ima pedesetak članova svih uzrasta u muškoj i ženskoj konkurenciji, od kojih su polovina aktivni takmičari.

On ističe da je klub do sada organizovao tri Prvenstva BiH, koja su bila najmasovnija od osnivanja kik-boks Saveza BiH, a organizator je i tri manifestacije „Noć šampiona“ na kojima je Miloš Golić radio mečeve za profesionalnog prvaka svjeta.

Klub je organizator i međunarodnog turnira „Jahorina open“.

On navodi da je „Deveta četa“ tri puta proglašena za najbolji klub BiH, dva puta za najbolji klub Republike Srpske i jednom za najbolji klub u ringovnim disciplinama na Balkanskom kupu u kik-boksu, a takmičari u više navrata nagrađeni peharima za najbolje sportiste takmičenja.

„Jedan od najperspektivnih takmičara u klubu je višestruki prvak BiH, Srbije i međunarodnih turnira širom Evrope Ivan Marković, a njegov najbolji rezultat do sada je 3. mjesto na Evropskom prvenstvu za kadete. Ivan je i za ovu godinu odbranio svoje mjesto u reprezentaciji i uskoro krećemo sa pripremama za ovogodišnje Evropsko prvenstvo za juniore. Zatim Luka Lopatić koji je višestruki prvak BiH, Republike Srpske i Srbije i učesnik Svjetskog prvenstva za juniore“, ističe Spajić.

Spajić je rekao da u klubu ima još mnogo perspektivnih sportista od kojih se očekuju vrhunski rezultati, među kojima je Stefan Radović koji se takođe ove godine izborio za svoje mjesto u reprezentaciji.

Trener u klubu je i Miloš Golić koji je bio tri puta vicešampion Evrope i tri puta vicešampion svijeta u savate boksu, dva puta amaterski prvak svijeta u kik boksu, višestruki prvak BiH, Srbije i Balkana, a osvojio je i dvije titule profesionalnog prvaka svijeta.

Kik-boks klub „Deveta četa“ sa Pala predstavio je 28. maja na prvom Sajmu sporta u ovoj lokalnoj zajednici svoje vještine i osvojene medalje i pehare.

Na području opštine Pale ima oko 1.600 mladih sportista u 29 klubova.

(www.palelive.com/Srna/Foto: Srna, Fb)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare