Manifestacija „Rastimo uz ples“ i ove godine donijela puno zabave i radosti

0

Sinoć je u Palama održana manifestacija „Rastimo uz ples“, na kojoj su plesala djeca iz vrtića „Bubamara“, „Cvrčak“ te osnovnih škola „Srbija“ i „Pale“.

Uz taktove 11 dječjih kompozicija, djeca su plesala zajedno sa mamama i tatama te se na taj način pridružili vršnjacima iz 569 predškolskih ustanova u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Pokreti su uvježbavani proteklih mjeseci, kako bi svi bili spremni za ovu jednočasovnu žurku. Smjenjivale su se različite koreografije, a učesnici su bili obučeni u majice različitih boja. Ples je počeo pjesmom „Rastimo uz ples“, a završen je „Vestern polkom“ koju su odigrale mame.

Manifestaciju u SPC „Peki“ je otvorio načelnik Opštine Pale Miodrag Kovačević, a prisutnima se obratila i direktorica JU Dječijeg centra „Buba-mara“, Slava Brezo koja je ukazala na značaj ovog projekta za harmoničan tjelesni rast i razvoj djeteta, usvajanje pravilnog držanja te emocionalni i intelektualni i ukupni razvoj ličnosti djeteta.

U dvorani OŠ „Srbija“ su plesali mališani iz vrtića „Cvrčak“, a ove godine su im se pridružili i učenici OŠ „Pale“ i „Srbija“.

Direktorica vrtića Ivana Savić nije krila zadovoljstvo što je vrtić i ove godine dio velike smotre na kojoj učestvuje oko 22.000 djece.

Manifestaciju „Rastimo uz ples“ je pokrenula Dječja plesna asocijacije iz Beograda, a od prošle godine se organizuje i u Palama.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/rastimo-uz-ples-2016/] width=[54] height=[54] title=[Manifestacija „Rastimo uz ples“ i ove godine donijela puno zabave i radosti] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[80]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare