Manifestacija „Principovi dani“ od 24. do 29. juna

0
ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО, 21. ЈУНА /СРНА/ - Вишедневна манифестација "Принципови дани" у Источном Новом Сарајеву почеће у суботу, 24. јуна отварањем Ликовне колоније "Бели вук" у природном амфитеатру на Тврдимићима.

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Višednevna manifestacija „Principovi dani“ u Istočnom Novom Sarajevu počeće u subotu, 24. juna otvaranjem Likovne kolonije „Beli vuk“ u prirodnom amfiteatru na Tvrdimićima.

Otvaranje petog saziva Likovne kolonije je predviđeno od 20.00 časova, najavljeno je iz Opštinske uprave.

U nedjelju, 25. juna u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo od 20.00 časova biće predstavljena zbirka odabrane rodoljubive poezije pod nazivom „Vila sa Košara“ autora Nevena Milakovića.

Trećeg dana manifestacije, u ponedjeljak, 26. juna, u 19.00 časova biće otvorena izložba pod nazivom „Kultura na frontu“ autora Milijane Bojić i Suzane Pešević Stojanović.

Izložba će biti postavljena na Trgu Srbija u Istočnom Novom Sarajevu, a od 20.00 časova predviđena je monodrama pod nazivom „Ima neka tajna veza“ posvećena Dušku Trifunoviću, u izvođenju Milana Dimića.

U utorak, 27. juna, biće otvorena izložba Arhiva BiH pod nazivom „Srpske pravoslavne crkve – nacrti i projekti /1878-1941/“. Izložba će biti postavljena na Trgu Srbija od 19.00 časova.

Izložbom će biti predstavljene važnije građevine sagrađene, odnosno rekonstruisane i adaptirane u vrijeme Austro-ugarske uprave i Kraljevine Jugoslavije, što će građanima omogućiti da obogate znanje o istorijskom i kulturnom nasljeđu Srba u BiH.

U okviru manifestacije biće predstavljeni i rezultati saradnje Opštinske uprave sa Arhivom BiH koji su definisani Protokolom o saradnji koji je potpisan prošle godine.

Od 20.00 časova najavljen je koncert „U susret Vidovdanu“ na kojem učestvuju solisti Maja Novosel, Milica Stanišić, Anastasija Đorđić, Tamara Mitrović, te instrumentalni ansambl Luka Novosel, Draško Spasojević, Aleksandar Mitrović, Branimir Tomić i Staša Đurić. Gost na koncertu je Milica Dosković.

Koncert će biti održan u amfiteatru parka „Gavrilo Princip“, a u slučaju loših vremenskih uslova, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

U srijedu, 28. juna, u 10.00 časova biće položeno cvijeće na grob Gavrila Principa na groblju Sveti arhanđeli Georgije i Gavrilo u Sarajevu, dok je za 12.00 časova najavljeno polaganje cvijeća na spomenik Gavrilu Principu u Istočnom Novom Sarajevu.

Od 19.00 časova biće predstavljeni radovi petog saziva Likovne kolonije „Beli vuk“ u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a u 20.00 časova je Vidovdanska akademija.

U četvrtak, 29. juna, posljednjeg dana manifestacije, biće održana „Konferencija beba“ u Istočnom Novom Sarajevu na Trgu Srbija od 18.30 časova.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare