Maloljetnici od vršnjaka iznudili pištolj, zlato i novac

0

Policija na Palama rasvijetlila je slučaj u kojoj su dva maloljetnika od vršnjaka iznudili pištolj, zlato i novac, a jedno lice je lišeno slobode, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Četrnaestogodišnji maloljetnik juče je u prisustvu roditelja prijavio policiji na Palama da su ga dva maloljetnika ozbiljnom prijetnjom prinudila da im da očev pištolj i zlatni nakit težine oko 24 grama, te da im istog dana mora predati 128 KM.

Nakon te prijave, policija je po ovlaštenju tužioca izašla na lice mjesta i zatekla dva maloljetna lica od 15 i 16 godina prilikom primopredaje novca. Maloljetni iznuđivači pozvani su u službene prostorije i u prisustvu roditelja priznali su krivično djelo.

Oni su naveli da su pištolj prodali licu M.P, a zlatni nakit jednoj zlatari u Sarajevu gdje ih je odvezao B.P. koji je zbog toga pozvan u službene prostorije u svojstvu osumnjičenog za pomaganje. Zbog sumnji za prikrivanje, te bojazni da bi mogao sakriti ili uništiti predmet koji potiče iz krivičnog djela, lice M.P. je uhapšeno.

U odvojenom slučaju, policija na Sokocu je u okviru akcije “Šuma“ u mjestu Petnik otkrila vozilo natovareno oblom građom, bez prateće dokumentacije. Vozilom u vlasništvu preduzeća “Bukom prom“ iz Vlasenice upravljao je M.Š.

Suvozač P.E. izjavio je policiji da su trupci njegovo vlasništvo, ali da zbog odsustva šumara nije mogao da pribavi potrebnu dokumentaciju. Trupci su oduzeti i predati Šumskom gazdinstvu „Romanija“ Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare