Mališanima ukazano na značaj poštovanja saobraćajnih propisa

0

Pripadnici Policijske stanice Pale održali su povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, predavanje za djecu u vrtiću „Bubamara“ o pravilnom učešću u saobraćaju sa ciljem da se, na njima prihvatljiv način, ukaže na značaj poštovanja saobraćajnih propisa.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je novinarima da je riječ o jednoj u nizu planiranih aktivnosti, te da su najmlađima, uz projekciju animiranog filma „Pažljivko“, policijski službenici objasnili kako treba da se ponašaju u saobraćaju.

Ona je istakla da će ovo predavanje, kao i predavanja o maloljetničkoj delinkvenciji i vršnjačkom nasilju, biti održana i u osnovnim i srednjim školama.

„Organizovaćemo i `Dane otvorenih vrata`, gdje će se mališani družiti sa policijskim službenicima“, dodala je Stokanovićeva.

Direktor Dječijeg centra „Bubamara“ Pale Slavka Brezo rekla je da vrtić i Policijska uprava Istočno Sarajevo imaju odličnu saradnju.

„Redovno učestvujemo u sprovođenju zajedničkih aktivnosti. Oni su i danas naši gosti. Mališani su oduševljeni posjetom. Kroz recitacije i igru pokazali su znanje o pravilnom ponašanju u saobraćaju“, navela je Brezo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments