Mališani “upozoravali” vozače

0

ISTOČNO SARAJEVO – Učenici prvog i drugog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Istočnom Sarajevu danas su, u prisustvu policijskih službenika, zaustavljali vozila i upozoravali vozače da sporije voze, posebno u blizini školskih objekata.

Mališani su bili obučeni u majice i imali su kačkete sa natpisom “policija”, a druženje sa policijom organizovano je u nastavku kampanje “Vozači – škola je za nas, oprez je za vas”.

Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo navode da je cilj ovakvih i sličnih aktivnosti podizanje svijesti o potrebi što većeg opreza na ulici, kao i edukacija najmlađih školaraca o pravilnom i bezbjednom ponašanju u saobraćaju.

Tokom septembra u svim osnovnim školama na području koje pokriva CJB Istočno Sarajevo organizovana su edukativna predavanja o bezbjednom i pravilnom učešća pješaka – djece u saobraćaju. Učenici su imali priliku i da o toj temi pogledaju i kratak film.

Ovo je samo jedna od preventivnih aktivnosti koju provode policijski službenici u okviru kampanje čiji je osnovni cilj je da se najmlađi upoznaju o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju da se ne bi desile neželjene posljedice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments