Mališani posjetili stanicu javne bezbjednosti

0

ZVORNIK – Mališani zvorničkog dječijeg vrtića “Naša radost” posjetili su danas Stanicu javne bezbjednosti u okviru akcije “Dan otvorenih vrata”, koja je organizovana povodom Dana policije Republike Srpske.

Načelnik zvorničke Stanice javne bezbjednosti Stanimir Vidović rekao je da je mališanima prikazana policijska oprema i da su imali priliku da se voze u policijskim vozilima.

“Cilj ove aktivnosti je da mališanima približimo naš rad i da shvate da je policija tu u zajedničkom interesu, a ne da imaju strah od policajaca”, napomenuo je Vidović.

Danas su prikazana i nova službena vozila – tri “golfa sedam” i dva kombi-vozila, koja će koristiti Stanica za bezbijednost saobraćaja i Jedinica za podršku.

“Vozni park nam je bio izuzetno loš i ovo je veliko osvježenje za policiju, te dodatni podstrek da policija obavlja svoje zadatke”, rekao je Vidović i napomenio da bi u narednih mjesec dana trebalo da stigne još novih vozila.

Povodom Dana policije Republike Srpske, pripadnici zvorničke policije prije dva dana su dobrovoljno darivali krv, dok je za sutra planirano da Jedinica za podršku u centru grada izvede pokaznu vježbu.

U Stanici javne bezbjednosti sutra će biti upriličen prijem za penzionisane policajce, dok će 4. aprila na Dan policije Srpske biti položeni vijenci na spomen-ploču poginulim policajcima.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments