Mališani na ljetovanju u Kumboru od 23. juna do 2. jula

0

SOKOLAC – Osamnaest mališana iz opštine Sokolac i šestoro iz opštine Han Pijesak boraviće od 23. juna do 2. jula na ljetovanju u Kumboru, u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“.

Direktor sokolačkog Centra za socijalni rad Snježana Bašević izjavila je Srni da će ovo pravo ostvariti djeca starosti od sedam do 15 godina iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica.

Prema njenim riječima, ovo pravo ostvariće i troje mališana posredstvom Boračke organizacije iz Sokoca i jedno talentovano dijete.

Mila Gojković iz Službe za socijalni rad iz Han Pijeska rekla je Srni da će na ljetovanje putovati šestoro djece iz višečlanih i disfunkcionalnih porodica sa područja ove opštine.

Ona je navela da će opština uručiti po 20 evra svakom djetetu za ljetovanje u Kumboru.

Javni fond za dječiju zaštitu ovaj projekat realizuje od 2002. godine u kontinuitetu i do sada je njime obuhvaćeno oko 17.000 djece uzrasta od šest do 15 godina, kao i lica sa posebnim potrebama i hroničnim oboljenjima do 17 godina.

Očekivanja Fonda su da će u okviru projekta i ove godine, u periodu od maja do septembra, oko 2.000 djece posjetiti crnogorsko ljetovalište Kumbor, gdje su djeci omogućeni uslovi za zadovoljavanje razvojnih potreba, druženje, socijalizaciju, integraciju djece sa posebnim potrebama i djece iz socijalno depriviranih porodica.

U projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ uključen je veliki broj romske djece, kao i djece povratnika iz cijele Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare