Mali Zvornik: Spasao osmogodišnjaka iz Drine

0

MALI ZVORNIK – U Donjoj Borini kod Malog Zvornika konobar Mile Timotić spasao osmogodišnjeg dječaka koji je igrajući se upao u rijeku. Potrčao kada je čuo vrisak dječakove majke. Ubrzo su obojica bili u vodi.

Mile Timotić (25) iz Donje Borine kod Malog Zvornika, koji radi kao konobar u kafiću „Stela“ uz samu Drinu, spasao je, u ponedeljak život osmogodišnjem dječaku L. K. iz Zvornika, u Republici Srpskoj.

Događaj se, priča Timotić za „Novosti“, odvijao kao na filmu. U kafiću su sjedele dvije žene, kraj prozora, i u jednom trenutku jedna od njih, dječakova majka, izašla je na terasu i vrisnula: „Ne idi dalje!“

Dječak je, međutim, silazio niz stepenice, ka koritu Drine i već je bio na poslednjoj do „žive“ reke, koja je tu, već, dubine oko dva metra – kaže Timotić.

Dok je trčao prema rijeci, video je da dijete nose talasi.

Bez razmišanja sam skočio u hladnu vodu u kojoj je, desetak sekundi, dečak nemoćno mahao rukama i nogama. Voda je već nosila nizvodno, ali uspeo sam da ga uzmem u naručje, iznesem na obalu i predam majci. Bogu hvala, živog i zdravog.

Mile Timotić je, istog dana, postao junak kraja. Komšije i poznanici, prijatelji, ponose se njime.

Sa razlogom, jer je, u doslovnom smislu, spasao život dječaku, koga bi, bez sumnje, progutali talasi brze, hladne i hirovite Drine – rekao je “Novostima” Dragan Vidović, čija je kuća u komšiluku.

NI HVALA

Dječakovi roditelji imaju vikendicu u Donjoj Borini. Junak „priče“ kaže da mu je, u najmanju ruku, čudno to što mu se roditelji mališana, poslije svega, ne samo nisu zahvalili, već se nisu ni javili.

Možda su ljudi još u šoku, možda su to ona klasična naša posla, ali nema veze, važno je da je mališan živ i zdrav – kaže Mile.

(www.palelive.com / www.zvornikdanas.om)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare