Malešević uručio pakete didaktičkog materijala vrtiću i školama

0
Malešević uručio pakete didaktičkog materijala vrtiću i školama

ZVORNIK – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević uručio je danas Vrtiću „Naša radost“ i svim osnovnim školama na području grada Zvornika pakete didaktičkog materijala, povodom Dana Republike.Malešević je naglasio da će didaktički materijal kroz igru omogućiti učenje i što bolje upoznavanje Republike Srpske, njenih gradova, pojmova i znamenitosti, te izrazio nadu da će to biti korisno za sve starije vrtićke grupe.

Ministar prosvjete kaže da Vrtić „Naša radost“ zbog rezultata koje postižu zaposleni zaslužuje da češće dolazi i donosi skromne poklone ovoj ustanovi, kao znak zahvalnosti za uloženi trud u vaspitanje djece.

„Nadam se da će i novi vrtić koji je u planu ubrzo postati tijesan i da će za nekoliko godina biti građen još jedan novi. To bi bio vjetar u leđa da Republika Srpska napreduje, što je garancija opstanka na ovim prostorima“, naglasio je Malešević.

On je istakao da su didaktičke igračke poklon resornog ministarstva svim osnovnim školama na području grada Zvornika za Dan Republike Srpske.

„Četvrti razredi uče kartografiju i počinju polako ulaziti u geografske pojmove, i ovo im je potrebno da mnogo više saznaju o Republici Srpskoj“, rekao je Malešević.

Direktor Vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković istakao je da će ovaj poklon biti satisfakcija da se u vrtiću radi još bolje.

Vrtić pohađa oko 210 djece, dok je oko 80 na čekanju.

Ministar Malešević će, nakon posjete vrtiću, prisustvovati svečanoj akademiji pod nazivom „Republici Srpskoj za 26. rođendan“, koju povodom Dana Republike organizuju resorno ministartstvo, Republički pedagoški zavod i grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare