Male sokočanke oduševile plesnim nastupom na Tajvanu

0

SOKOLAC – Članice Plesnog kluba „Nika“ sa Sokoca jedanaestogodišnje Vesna Grujić i Ana Biljić nastupile su na Tajvanu na završnoj svečanosti u okviru projekta „Stop nasilju nad djecom“ prateći mladog pjevača iz Tuzle Resmina Ahmetovića.

Riječ je o projektu humanitarne organizacije „Vorld vižn“ koji je pripremljen kao završni program kojim će u septembru biti zatvoren veliki razvojni projekat „Krivaja“.

„U ovaj projekat, posvećen najmlađima, `Vorld vižn` je uključio najtalentovaniju djecu iz BiH kako bi na najbolji način zajedno sa djecom iz svih krajeva svijeta izrazili svoje ideje o zaustavljanju nasilja nad djecom“, kaže predsjednik Plesnog kluba „Nika“ Jovana Vujičić.

Ona je dodala da je „Vorld vižn“ prisutan na Sokocu preko Solidarne grupe /neformalnog tijela koje zastupa i štiti prava djece/, te da je od prošle godine pokrenuo niz aktivnosti s ciljem povećanje svijesti protiv nasilja nad djecom.

Vujičićeva kaže da je, kao predsjednik kluba „Nika“, nominovala djevojčice Vesnu Grujić i Anu Biljić za učešće na svečanosti.

„Djevojčice su uspjele da prođu više eliminacionih krugova u kojima je učestvovao veliki broj djece iz BiH. Učenik iz Tuzle Resmin Ahmetović je prošao u završni krug kao pjevač, pa su organizatori spojili troje djece iz BiH u jedinstven nastup“, kaže Vujičićeva.

U klubu „Nika“ kažu da je nastup i plesna koreografija Sokočanki bio veoma zapažen na svečanosti na Tajvanu.

Učenica šestog razreda Osnovne škole Sokolac Vesna Grujić, koja je već četiri godine član Plesnog kluba „Nika“, kaže da joj je drago što je od 26. aprila do 2. maja na Tajvanu imala priliku da se druži sa djecom iz cijelog svijeta.

Djevojčice su dobile poklone od organizatora, sponzora svečanosti „Vorld vižna“, kao i grada domaćina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare