Maksimalno pod zakup 60.000 metara kvadratnih

0

ROGATICA – Skupština opštine /SO/ Rogatica usvojila je danas odluku o raspisivanju oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini opštine, a maksimalna površina koja se može dati pod zakup je 60.000 metara kvadratnih.

Godišnja cijena zakupnine jednog hektara poljoprivrednog zemljišta je za prvu klasu 90 KM, za drugu 80 KM, za treću 70 KM, za četvrtu 60 KM i za šestu 30 KM.

Odbornici su usvojili informaciju o stanju u oblasti zanatsko-preduzetničke djelatnosti na području ove opštine gdje je na dan 31. maj registrovano 168 preduzetnika, a u 2013. godini bilo je 176 preduzetnika.

U ovoj godini 52 preduzetnika obavljaju zanatsku djelatnost, 44 su samostalni trgovci koji djelatnost obavljaju u 50 samostalnih radnji, 27 je samostalnih ugostitelja, 18 ostalih preduzetnika, 12 poljoprivrednih proizvođača i drugi.

Prihvaćena je ostavka potpredsjednika SO Slobodana Perkovića. SO je za direktora Doma zdravlja imenovala doktora NJegoša Tripkovića, umjesto dosadašnjeg Dare Ikonić.

Prihvaćena je odluka o neposrednoj zamjeni nepokretnosti sa rogatičkim Udruženjem penzionera, a opština daje u zamjenu ovome udruženju poslovnu zgradu površine 118 metara kvadratnih procijenjene vrijednosti 114.214 KM.

Udruženje penzionera opštini daje u zamjenu poslovnu zgradu površine 56 metara kvadratnih i pomoćnu zgradu površine devet metara kvadratnih čija je procijenjena vrijednost 92.750 KM.

Razliku procijenjene vrijednosti u iznosu 21.463 KM Udruženje penzionera opštini je dužno da isplati u roku od tri godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments