„Majnex“ očekuje rješenje za dug od pola miliona KM

0

Paljanska firma „Majneks“, jedan od podizvođača radova na tunelu „Stambulčić“, na putnoj komunikaciji Pale – Mesići, očekuje da će u toku dana biti pronađeno kvalitetno rješenje za dug drugog podizovođača radova preduzeća CPM od 550.000 KM prema ovoj paljanskoj firmi, potvrdio je Srni direktor „Majneksa“ Veljko Golijanin.

Golijanin je rekao da je razgovarao sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, kao i sa direktorom preduzeća „Putevi RS“ Mladenom Lazendićem, te da očekuje da će dug biti isplaćen ili da će „Majneksu“ biti date kvalitetne garancije, da bi se radovi na tunelu mogli nastaviti.

„Nadam se da neće doći do nekih velikih komplikacija, jer nam je svima stalo da tunel `Stambulčić` bude napravljen“, rekao je Golijanin.

On je podsjetio da je „Majneks“ prethodnih dana blokirao radove na tunelu ne samo zbog velikog dugovanja, već i zbog uvođenja drugih podizvođača u građevinske radove.

Paljanska firma „Majneks“ je u subotu svojim kamionima prepriječili ulazak u tunel „mikserima“ sa betonom preduzeća „Nekse grupe“ iz Sarajeva.

Vlada Srpske je do sada, posredstvom preduzeća „Putevi RS“, u završetak poslova na tunelu „Stambulčić“ uložila 13,5 miliona KM.

Savić: Opština Pale nema nadležnost

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da problem tunela „Stambulčić“ nije u domenu opštine Pale, jer je nastao na relaciji izvođača radova i njegovih podizvođača.

Savić je novinarima rekao da je direktora preduzeća „Putevi RS“ Mladena Lazendića informisao o ovom problemu koji može da eskalira kod građana koji žive u Podgrabu.

Načelnik opštine Pale misli da će se ovaj problem razriješiti jer su u pitanju neisplaćene obaveze prema podizvođaču radova, a u posao je uvedena druga firma koja nastavlja radove.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Gorana Zlatković izjavila je da je zajednički interes da dođe do završetka ovog posla čemu punu podršku daje njeno ministarstvo.

Paljanska firma „Majneks“, jedan od podizvođača radova na tunelu „Stambulčić“, na putnoj komunikaciji Pale – Mesići, očekuje da će tokom dana biti pronađeno kvalitetno rješenje za dug drugog podizovođača radova preduzeća CPM od 550.000 KM prema ovoj paljanskoj firmi, potvrdio je Srni direktor „Majneksa“ Veljko Golijanin.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare