Lusi Mejer danas sa članovima udruženja „Sunce“

0

Višestruki šampion Specijalne olimpijade Lusi Mejer razgovaraće danas na Palama sa članovima udruženja „Sunce“ i predstavnicima Omladinskog aktivacijskog komiteta mladih Anđelom Petrović i Nikolom Mihailovićem o mogućnostima za poboljšanje položaja lica sa invaliditetom.

Tokom posjete biće govora i o podršci koja je potrebna licima sa invaliditetom koje se u BiH bave sportom, saopšteno je iz Unicefa u BiH.

Mejerova je promoter prava djece sa poteškoćama u razvoju i aktivista koja je do sada pomogla prikupljanje više od 500.000 dolara za različite programe Unicefa namijenjene djeci.

Anđelu Petrović i Nikolu Mihailovića povezuje ljubav prema plesu, disciplini u kojoj su ostvarili značajne uspjehe, a izabrani su za mlade lidere inkluzije Specijalne olimpijade koji se aktivno bave promocijom inkluzivnog sporta u BiH.

Udruženje „Sunce“ osnovano je 1999. godine i ima misiju poboljšanja uslova života djece sa smetnjama u razvoju. Djeca sa poteškoćama u razvoju su uključena u sva kulturna i sportska zbivanja u zajednici.

Sastanak bi trebalo da bude održan u prostrijama udruženja „Sunce“ u 13.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare