Lukić uskoro na Pravnom fakultetu

0

Procedura izbora profesora Radomira Lukića u zvanje na Uneverzitetu u Istočnom Sarajevu u toku je, izjavio je danas rektor Univerziteta Mitar Novaković.


„Pretpostavljam da ta procedura ide svojim tokom i da će uskoro biti i završena. Kada je riječ o profesoru Kosti Čavoškom procedura njegovog vraćanja na Pravni fakultet na Palama nije ni pokretana“, rekao je Novaković novinarima.

Prema njegovim riječima, da bi se Čavoški vratio na Univerzitet u Istočnom Sarajevu, trebalo je da Pravni fakultet od Senata zatraži da raspiše konkurs za tu poziciju.

„Bez te procedure niko se ne može vratiti na Univerzitet. Nije univerzitet privredna jedinica da bi se neko vratio na isto radno mjesto. Prošle su godine tokom kojih su istekli mandati, jer se svako zvanje dobija na mandatni period“, rekao je Novaković.

On je napomenuo da profesor Čavoški nije samo udaljen odlukom visokog predstavnika sa Fakulteta, nego i iz Republike Srpske.

Bivši visoki predstavnik Pedi Ešdaun 2004. godine smijenio je univerzitetskog profesora Radomira Lukića sa funkcije dekana Pravnog fakulteta na Palama i ostavio ga bez posla pod optužbama da je dio mreže za podršku prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Lukiću su 2011. godine ukinute sankcije OHR-a. Sankcije su ukinute i profesoru Kosti Čavoškom kojem je, kao predsjedniku Odbora za istinu o Radovanu Karadžiću, OHR ranije zabranio ulazak u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare