Лукић: Данашње рочиште – блиједа представа Тужилаштва

0

САРАЈЕВО – Вршилац дужности директора „Службеног гласника Републике Српске“ Милош Лукић рекао је да се на данашњем рочишту пред Судом БиХ у предмету који се води против њега могла вид‌јети блиједа представа Тужилаштва на основу блиједо написане оптужнице.

Лукић је након рочишта новинарима рекао да његов бранилац Миљкан Пуцар има много аргументованији наступ у односу на Тужилаштво БиХ.

„Мене је ово све подсјетило на изреку нашег народа која каже да постоје намирнице од којих се пита не прави, па ми се чини да је најбољи доказ за то ова оптужница, као и наступ тужилачког тима“, навео је Лукић.

Он сматра да је оптужница против њега на климавим ногама зато што је кључни доказ Тужилаштва омот списа из „Службеног гласника“ који тужиоци у једном тренутку зову „образац“, у другом „наредба“, а у трећем „наређење“.

Одговарајући на питање да ли се плаши одласка у затвор, Лукић је рекао да шта год да се догоди, не може промијенити чињеницу да је радио у складу са законом и да је поштовао институције Републике Српске, додајући да не постоји колатерална штета за оне који се заједно боре на истом фронту за Републику Српску.

Пред Судом БиХ данас је одржано рочиште у поступку против вршиоца дужности директора „Службеног гласника Републике Српске“ Милоша Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Суд БиХ одлучио је да суђење Лукићу буде настављено 6. марта у исто вријеме када и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, иако није донесена одлука о томе да ли ће ова два предмета бити спојена, као и о томе да ли ће судија Сена Узуновић бити изузета.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare