Luka Kezunović – novi „glasinački“ biser

0

SOKOLAC – Za četrnaestogodišnjeg sokolačkog atletičara Luku Kezunovića 2020. godina bila je uspješna jer je postao rekorder Republike Srpske i BiH u petoboju za starije pionire/dječake, a Atletski savez Srpske ga proglasio za najuspješnijeg u svojoj kategoriji.

TRENING OD TREĆEG RAZREDA DONIO PRIZNANJA

Luka ističe za Srnu da mu ovo priznanje, dodijeljeno na „Večeri atletike Republike Srpske“ u Prnjavoru, znači mnogo jer je to veliki podstrek za dalje bavljenje ovim sportom.

On napominje da se lani, osim oborenog rekorda u petoboju sa osvojena 2.493 poena, na prvenstvima Srpske i BiH okitio sa pet zlatnih, tri srebrne i jednom bronzanom medaljom, iako je 2020. godina zbog pandemije bila „siromašna“ atletskim takmičenjima.

Kezunović je član „Glasinca“ već šest godina i svakodnevno trenira od trećeg razreda osnovne škole.

„Nakon što su stigle prve medalje na prvenstvima Srpske, počeo sam ozbiljnije da treniram i rezultati su sve bolji“, kaže mladi atletičar.

DOBAR TRENER – DOBRI REZULTATI

Luka je u prošloj godini postao prvak Republike Srpske i BiH u trci na 800 metara za starije pionire i mlađe juniore i prvak na 600 metara, a na pojedinačnom prvenstvu Srpske u Trebinju u oktobru postigao je lični rekord i osvojio dvije zlatne medalje u trci na 800 i 300 metara.

Na prvenstvu Srpske u Banjaluci bio je prvi na 800 metara i drugi na 300 metara prepone, te prvi na 1.000 metara u kategoriji dječaci na 15. Međunarodnom atletskom mitingu za cicibane u Čitluku.

Luka naglašava značaj svog trenera Neđe Đurovića, koji ga prati na treninzima i na sportskim terenima.

TEŠKA GODINA – „GLASINAC“ I DALJE USPJEŠAN

Đurović navodi da „Glasinac“, kao i ostali atletski klubovi u okruženju, u prošloj godini nije ispunio očekivano zbog pandemije i pratećih poteškoća.

On ističe da je, i pored niza teškoća sa kojima se susretao, „Glasinac“ proglašen za treći klub u Srpskoj po uspjehu u prošloj godini na nedavnoj „Večeri atletike“ u Prnjavoru.

„Na prvenstvima Srpske i BiH naš klub je prošlu atletsku godinu završio sa 51 medaljom, što dovoljno govori da smo se održali u samom vrhu `kraljice sportova` u Srpskoj“, objašnjava Đurović za Srnu.

On napominje da je Atletski savez Srpske za najuspješnijeg seniora do 23. godine u 2020. proglasio Aleksandra Lučića, prvaka Srpske u bacanju koplja.

Trener sokolačkih atletičara ističe da ima razloga za ponos jer su atletska takmičenja u Srpskoj i BiH lani prošla u znaku medalja koje su osvajali članovi „Glasinca“ – Mladena Petrušić, šest godina najuspješnija atletičarka Srpske i BiH, te reprezentativka Srpske i BiH u skoku uvis Sara Lučić, koja nije otišla na Balkanijadu zbog povrede.

Đurović je izdvojio i uspješne atletičare Srpske: bacača koplja Anđelu Kovačević, bacača kladiva Marka Malovića, bacača kugle Marka Lubardu i bacača kolja Ratka Đurovića.

BLIŽE SE TAKMIČENJA, A MLAĐIH TRENERA NEMA

On je veoma zadovoljan što su Luka Kezunović i njegove mlade kolege iz kluba Marko Memedović, Gordan Borovčanin, Kristina Renovica i Teodora Gladanac – budućnost sokolačke atletike.

Trenera Đurovića, ipak, zabrinjava trenutno stanje u Klubu koje karakteriše smjena generacija i nedostatak stručnog mladog trenerskog kadra za pripreme atletičara za naredna takmičenja, koja, nakon skorih dvoranskih, počinju u aprilu na otvorenom.

Atletski klub „Glasinac“ osnovan je 2.000 godine na Sokocu i održao se u samom vrhu atletike Republike Srpske i BiH sve do danas.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare