Lubura: Predškolskim pripremnim programom biće obuhvaćeno 150 mališana

0

ISTOČNO SARAJEVO – U pet privatnih i jednom javnom vrtiću u Istočnom Sarajevu 1. marta počeće Predškolski pripremni program, kojim će biti obuhvaćeno više od 150 mališana, rekao je Srni direktor Vrtića „Mašin svijet“ u Istočnom Sarajevu Jelena Lubura.

Ona je navela da je ovaj projekat dio obaveznog programa vaspitanja i obrazovanja i da je za njegovu realizaciju iz budžeta Republike Srpske za tekuću godinu izdvojeno 525.978 KM.

Lubura kaže da se ovaj program ostvaruje u skladu sa Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske za svu djecu u godini pred polazak u školu.

Prema njenim riječima, predškolski pripremni program u obavezi je od 2011. godine i traje tri mjeseca.

Ona kaže da u realizaciji Predškolskog pripremnog programa u vrtiću „Mašin svijet“ polaze od toga da je svako dijete jedinstveno, da ima svoj tempo razvoja, temperament, želje i potrebe.

„Kroz realizaciju Predškolskog pripremnog programa cilj nam je da se predškolci u našoj ustanovi edukativno pripreme i krenu u školu, da lako prihvate školske obaveze i da se uspješno uklope u novu sredinu“, dodala je Lubura.

Ona je dodala da je jedan od važnih segmenata ovog programa upoznavanje sa školom kao institucijom.

„Za predškolce će biti organizovan obilazak osnovnih škola u okruženju. Djeca će imati priliku da se druže sa đacima prvacima, upoznaju učitelje, razmijene utiske i na taj način steknu neophodna iskustva i saznanja o školi“, rekla je Lubura.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare