Lokalna vlast da obrati pažnju na izvorišta pitke vode

0

Pokret za naš grad – Pale apeluje na lokalnu vlast da posebno obrate pažnju na probleme zaštite izvorišta pitke vode na teritoriji opštine Pale, te na katastrofalnu situacija u bolnici Kasindo. U saopštenju Pokreta za naš grad – Pale podsjeća se da su na posljednjem zasjedanju Skupštine opštine Pale potpuno ignorisani svi prijedlozi odbornika Pokreta koji su ukazivali na ove probleme.

„Amandman na budžet kojim smo predložili smanjenje naknada odbornicima, sredstava za izborne aktivnosti i finansiranje političkih partija, te usmjeravanje ovih sredstava u hitno provođenje radova istraživanja na izvorištima pitke vode u padinama Ravne planine odbijen je, iako za ovu aktivnost u budžetu postoje izvorna namjenska sredstva“, ističu iz Pokreta.

U Pokretu za naš grad – Pale smatraju da bi tim prijedlogom izvorišta bila blagovremeno zaštitićena, a nosiocima izgradnje već započetih kapitalnih projekata predstavljeni uslovi izvođenja radova na slivnom području radi sprečavanja zagađenja pitke vode.

U saopštenju se navodi da će budžet opštine Pale u narednih šest godina biti opterećen visokim troškovima kredita za finansiranje izgradnje sportske dvorane od 1,25 miliona KM godišnje, pa je, s obzirom na ekonomsku krizu, isključena mogućnost ozbiljnih kapitalnih ulaganja kao polazne pretpostavke za razvoj.

Iz Pokreta podsjećaju da se već dvije godine zalažu da u budžetima Grada Istočno Sarajevo i opština u njegovom sastavu budu planirana sredstva za podršku izgradnji nove zgrade bolnice Kasindo, ali Skupština opštine Pale ne poklanja ni minimum pažnje tom važnom pitanju.


(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare