Ljubomir Erić novi predsjednik Skupštine

0

SOKOLAC – Skupština opštine Sokolac razriješila je danas dužnosti predsjednika parlamenta Bojanu Marković iz DNS-a i na ovu funkciju izabrala odbornika ove stranke LJubomira Erića koji je u DNS prešao 1. aprila iz SDS-a.
Odluka je donesena na prijedlog skupštinske većine koju čine odbornici SDS-a i DNS-a, a kao razlog pokretanja postupka razrješenja Markovićeve naveli su njeno nepoštivanje Poslovnika o radu Skupštine.

Prije početka glasanja za izbor novog predsjednika Skupštine opštine Sokolac, odbornici SNSD-a i Markovićeva napustili su skupštinsku salu i na taj način izrazili neslaganje sa načinom izbora novog predsjednika.

Markovićeva negira navode da je na prethodnim sjednicama kršila Poslovnik i kaže da postoje zapisnici koji su usvajani jednoglasno, a mogu poslužiti kao dokument u prilog istini.

Ona ističe da nije iznenađena, ali da je kao čovjek povrijeđena, kao i da je imala podršku rukovodstva stranke, ali ne i predsjednika Regionalnog odbora DNS-a koji je podržao Erića.

„Ovih dana stizale su anonimne prijetnje meni i mojoj porodici koje sam prijavila Policijskoj stanici na Sokocu“, rekla je ona i dodala da su je na ovaj način željeli prisiliti da podnese ostavku.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Sokolac LJubomir Erić izrazio je nadu da u budućem radu Skupštine opštine Sokolac neće biti problema.

„Iskoristiću sve ono što mi pružaju normativna akta ako neko bude pravio na sjednici nemile scene kako bih obezbijedio nesmetan tok Skupštine“, najavio je Erić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare