Ljevonogi virtuoz očarava stručnjake

0
Iako na prvi pogled izgleda kao sasvim običan, pomalo stidljiv desetogodišnji dječak, za plavokosog paljanskog mališana Aleksandra Obradovića već sada se može reći da je jedinstven i poseban u svojoj generaciji.

Za ovakvu konstataciju presudan je stav fudbalskih stručnjaka kod nas i u regionu, koji smatraju da je Aco mnogo više od talentovanog dječaka, predviđajući mu već sada uspješnu sportsku karijeru.

– Već dvije godine treniram u Školi fudbala „Piksi“, a bio sam najbolji na nekoliko turnira u Trebinju, Banjoj Luci, Hayićima, Pazariću… – rekao je Aco, koji je ove godine svrstan i među deset najperspektivnijih sportista u svom gradu.

Iako posve precizan, kratak, jasan i, kao pravi neumoljivi golgeter, donekle otresit u odgovorima na znatiželjna pitanja, Aleksandar ipak otkriva da nema dileme oko toga da li će se ozbiljno baviti omiljenim sportom. On ne zaboravlja da kaže i kako ne zanemaruje đačke obaveze, trudeći se da ih na vrijeme i valjano ispunjava.

– Vrlo dobar, odličan… Trudim se da uskladim školske obaveze – kaže ovaj ljevonogi virtuoz, tražeći šansu da što prije otrči među svoje drugare i sa njima podijeli utiske o boravku na bini, na kojoj su mu društvo pravili pojedinci od kojih se očekuje da budu perjanice paljanskog sporta.

O kakvom talentu je riječ, za „Glas Srpske“ govori i njegov trener Goran Ivković, ističući „da teško može da se sjeti takmičenja na kojem Aco nije očarao fudbalske stručnjake“.

– Dovoljno će biti da kažem da je ozbiljno interesovanje za sportsku budućnost Ace Obradovića pokazala beogradska „Crvena zvezda“, čiji treneri već budno prate svaki korak u razvoju ovog talentovanog dječaka. To je nešto što i nama u ovdašnjoj Školi fudbala zaista imponuje i trudićemo se da Aco napreduje, te da mu se uskoro pridruže i neki novi mali fudbalski mađioničari – zaključuje Ivković.

Zvezdina stipendija

Da Paljani mogu s pravom očekivati da će upravo u ovom mališanu vidjeti nekog novog Koromana, Troboka, ili Vuksanovića, potvrđuje spremnost srpskog fudbalskog velikana da sa Obradovićem već ove godine sklopi ugovor o stipendiranju. Acinim talentom naprosto je oduševljen i najbolji igrač „Crvene zvezde“ Ognjen Koroman, koji je spreman da povede brigu o tome da talenat njegovog malog sugrađanina preraste u blistavu sportsku karijeru.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare