Ljevnaić: Zainteresovanost Kine da ulaže u Pale važna i za Srpsku

3

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić izjavio je da Kina ulaže velika sredstva u skijanje i skijašku infrastrukturu, te da zainteresovanost ove zemlje da investira u Pale može biti od velikog značaja za cijelu Republiku Srpsku.

LJevnaić, koji sa menadžmentom Olimpijskog centra, na poziv Olimpijskog komiteta Kine boravi u Pekingu, rekao je da su velike prednosti ovog centra za privlačenje kineskih investicija i turista blizina aerodroma u Sarajevu, ali i bezvizni režim i saradnje dvije zemlje koja je na visokom novou.

On je dodao da Jahorina ima veliki potencijal koji je moguće iskoristiti samo uz adekvatne i pametne investicije, saopšteno je iz Olimpijskog centra.

Delegacija Olimpijskog centra “Jahorina” posjetila je olimpijski grad Peking i sedam okolnih ski-centara koji će biti domaćini zimskih Olimpijskih igara 2022. godine.

Tokom posjete razmijenjena su iskustava sa predstavnicima ski-centara “Sikret garden” i “Vanlong paradajz”.

Tokom posjete ovoj zemlji dogovoren je novi dolazak sportista u predstojećoj zimskoj sezoni koji su više nego zadovoljni prošlogodišnjim uslovima boravka, te žele da ponove posjetu ovoj planini i to u proširenom sastavu.

Više od 150 skijaša iz Kine u okviru priprema za olimpijadu boravilo je na Jahorini prethodne zimske turističke sezone.

Predstavnici Olimpijskog komiteta Kine pozitivno su naklonjeni prema Republici Srpskoj, a posebno interesovanje su iskazali ka Palama jer tu vide budućnost skijaškog sporta i turizma.

Uprava Olimpijskog centra “Jahorina” u Kini je predstavila nove investicije čija je realizacija u toku, što je još više podstaklo investitore da se odluče da posjete Pale i to već do kraja godine.

(www.palelive.com / Srna)

3
Postavi komentar

2 Komentara na članak
1 Odgovora na komentare
0 Pratioci
 
Većina je reagovala na komentar
Najpopularniji komentari
3 Komentatori
  Pretplatite se  
Obavjesti me o
borat

HAHAHA bezvizni rezim , jedva milion stanovnika u Sroskoj naspram milijardu i sest dto miliona kineza !!!! pa preplavice vas zuta nema u sekundi

Ratko

Ako vec neko treba da nas “preplavi”, biram Kineze! A ti, dusebriznice iz Federacije, uzivaj sa svojom bracom s arabijskog poluostrva! Zivjela Republika srpska!!!

Ni Hao!

Kinezi ulazu u drzave gdje je korupcija debela i nepopravljiva… Prodace nas sve Istoku.