Љевнаић: Кључ успјеха у систему за осњежавање

0

Кључ успјеха Јахорине налази се у њеном непрекидном раду и ефикасном систему за вјештачко осњежавање који је током 127 узастопних дана радио без престанка како би посјетиоцима пружили незаборавна искуства на планини, рекао је директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић.

„Јахорина је пружала незаборавна искуства за својих 250.000 посјетилаца, остваривши чак 1.800.000 пролаза, а током цијеле сезоне, систем је радио без престанка, трошећи око 165.000 кубика воде и производећи импресивних 400.000 кубика снијега“, рекао је Љевнаић.

Он је поручио да ове бројке показују колико је инфраструктура Олимпијског центра кључна за одржавање квалитетних услова за скијање, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

„Да бисмо пружили потпуно искуство скијашима и оправдали њихово повјерење, у току сезоне имали смо више од 80 дана са попустима на ски-карте“, додао је Љевнаић.

Он је указао на озбиљност ситуације која је захватила планински туризам након двије топле зиме, те позвао на хитно смањење цијена како би се реаговало на тренутне изазове.

„Ове двије топле зиме оставиле су дубок траг на нашој регији и планинском туризму уопште. Сада је тренутак да хитно реагујемо и прилагодимо се новонасталој ситуацији. Истински је важно да сви заједно смањимо цијене, како за ски-пас, смјештај, тако и за ванпансионске услуге“, поручио је Љевнаић.

Он је додао да се само на тај начин може привући више туриста.

Љевнаић је нагласио да се шанса за опоравак сада пружа у љетњем туризму, имајући у виду да климатске промјене иду наруку овом сегменту.

„Морамо искористити ову прилику и развити љетње садржаје који ће привући госте током цијеле године“, додао је Љевнаић.

Он је рекао да се Јахорина већ увелико припрема за љетну сезону и изразио наду да ће овај отворени апел за смањење цијена допријети до хотелијера и власника некретнина на Јахорини.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare