LJevnaić: Djeca će moći besplatno da skijaju

5

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić izjavio je Srni da će od sutra skijanje za djecu ponovo biti besplatno skijanje na Jahorini.

„Danas je održan sastanak na inicijativu srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kojem je prisustvovao i premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković na kome smo ih upoznali o situaciji koja se desila i odlučili na zahtjev Dodika i molbu premijera da odobrimo skijanje za mališane iz opština Pale i Istočno Novo Sarajevo“, rekao je LJevnaić.

On je podsjetio da je besplatno skijanje za djecu sa područja Istočnog Sarajeva uvedena prije tri godine na prijedlog Nadzornog odbora Olimpijskog centra i njenog predsjednika Nedeljka Eleka, kada su djeca po prvi put skijala besplatno.

„Uveli smo da djeca imaju benefite od Jahorine, od toga što mi radimo. Mi ne želimo sada da djeca ispaštaju u ovoj situaciji“, naglasio je LJevnaić i dodao da će u četvrtak biti održan sastanak rukovodstva Olimpijskog centra sa Dodikom, Viškovićem i načelnikom Pala Boškom Jugovićem s ciljem rješavanja nesuglasica.

On je rekao da nije suština da djeca ispaštaju, već da građani Pala osjete prihode Jahorine.

„Mi ćemo raditi kako mislimo da treba i trudićemo se da se što više osjete benefiti Jahorine za sve stanovnike Sarajevsko-romanijske regije“, poručio je LJevnaić.

On smatra da je do nesuglasica došlo usljed zamjene teza ili nesporazuma, što bi trebalo da bude riješeno na predstojećem sastanku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kako brzo dodje do raspleta Telenovele. Hahahaha

Tesko da je rasplet, prije da je razrada, treba jos sacekati zakljucak.

Sve stvari treba nazvati pravim imenom. Čijim parama Ljevnajić gradi gondole, sklapa ugovore, kupuje za sebe nagrade, dovodi i plaća basnoslovno pjevače. Ko to sve kontroliše, samo nemojte reći: Upravni odbor, jer je to ista ekipa.
Čija je Jahorina? Svih nas građana RS i BiH, a bogami ima tu i privatnog našeg-naše djedovine. Ucjenjujete sa djecom? Pričate o nekim milionima i to nekom vašom računicom koji se sliju na Pale? Gdje su ti milioni koji se sliju u OC? Objavili ste u vašem izvještaju da ste u 2019/20 imali prihod od prodaje karata u iznosu od 8.231.781,61 KM, a u istom izvještaju u bilansu stanja prikazujete prihod od prodaje usluga 7.967.392. interesantno da se u dva izvještaja pojavljuju različite cifre. Hvalite se povećanjem prihoda a kao subvencije od Države ste prikazali  5.183.415. Za nadzorni odbor za 12 mjeseci ste isplatili 81.592,08. Za reklamu i propagandu isplatili ste 806.826,21. , imate još vrlo interesantnih i upitnih troškova, od reprezentacije 116.913, pa do dnevnica 80.384 i ostalih troškova.
Isto tako i vrijednost investicija u 2019. 45.248.709 KM. Očigledno da se ponašate veoma komotno , a ko će na kraju platiti : NAROD SIROMAŠNI RS!

Ispravka i izvinjenje: U prethodnom tekstu sam napisao da je od Države na ime subvencija dobijen iznos u visini 5.183.415. što ne odgovara pravom stanju, naime ovaj iznos je prihod od prodate imovine, Hotela Bistrice i lokacije nekadašnjeg hotela Jahorina. Dotacija države je u 2019. je bila 1.780.726, Interesantno je primjetiti da je u 2018. godini , iskazan gubitak u visini -586.891 KM, pa je logično da je ove godine dotacijom države spašeno da se ponovo ne iskaže gubitak. Zaista bode u oči i trošak u iznosu 385.605,11, za neproizvodne usluge.

Узимала – давала, са мачкама спавала…