Ljekarski pregled obavilo 117 boraca

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo u saradnji sa opštinskom Boračkom organizacijom i Bolnicom „Srbija“ organizovala je ljekarski pregled demobilisanih boraca i od ukupno 122 borca koja su se prijavila, pregled je obavilo njih 117, saopšteno je iz Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo.

Pregledi su organizovani tako da je svaki dan u bolnicu pozivano po deset borca, koji su prvi dan uradili dijagnostičke preglede, a drugi dan obavljali su se pregledi kod ljekara specijalista.

U saopštenju se precizira da je pregled obuhvatio laboratorijski pregled, ultrazvuk abdomena, rendgen pluća, pregled kod pulmologa, internistički i pregled hirurga.

Sama akcija je imala veliki značaj za sve borce, a iz Boračke organizacije opštine Istočno Novo Sarajevo posebno ističu da je organizacija pregleda bila profesionalno odrađena.

„Posebno ističemo posvećenost doktora svakom borcu“, naveo je predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak.

Tuševljak je izrazio zahvalnost načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanu Katiću na inicijativi i direktoru bolnice Nebojši Šešliji na dobroj organizaciji, te svim ljekarima i medicinskom osoblju na profesionalnosti.

„Pregledom je utvrđeno da neki borci moraju obaviti i dodatne preglede što će im biti i omogućeno. Boračka organizacija će sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanom Katićem napraviti analizu da li postoji potreba da se nastavi sa ovom akcijom“, dodao je Tuševljak.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare