Liturgija i parastos za poginule borce

0

ISTOČNA ILIDžA – Boračka organizacija opštine Istočna Ilidža “Ilidžanski borac“ obilježila je danas Dan boraca Republike Srpske liturgijom i parastosom za poginule borce u hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama.

Predsjednik Predsjedništva “Ilidžanskog borca“ Goran Šehovac rekao je Srni da je na području Istočne Ilidže u odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo 1 000 pripadnika Vojske Republike Srpske.

“Što se tiče porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih borca naša organizacija kontinuirano i u skladu sa realnim mogućnostima provodi razne akcije, s ciljem pružanja pomoći i podrške ovoj kategoriji stanovništva. U tome imamo nesebičnu pomoć i veliko razumijevanje opštine Istočna Ilidža i grada Istočno Sarajevo“, istakao je Šehovac.

On je konstatovao da je situacija u vezi sa stambenim zbrinjavanjem boračke populacije u ovoj opštini zadovoljavajuća, istakavši da je na lokaciji u Vojkovićima u toku izgradnja stambene zgrade sa 14 stanova za porodice palih boraca i ratne vojne invalide, koju finansira Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

“Ono čime nismo zadovoljni svakako je stanje u oblasti zapošljavanja ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, s obzirom da niti zakon, niti poslodavci, kako u privatnom tako i u javnom sektoru, ne priznaju niti prihvataju zapošljavanje ove kategorije kao prioritet“, rekao je Šehovac.

(www.palelive.com / Srna / foto: Marko Štaka)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare