Literarni rad Ane Đurđić među deset najboljih

0

ZVORNIK – Literarni rad učenice prvog razreda gimnazije zvorničkog Srednjoškolskog centra /SŠK/ „Petar Kočić“ Ane Đurđić o temi „Šta to Srbija treba da znao o meni“ izabran je kao jedan od deset najboljih na konkursu koji je organizovao Generalni konzulat Srbije iz Banjaluke, u saradnji sa Pedagoškim zavodom Republike Srpske.
U obrazloženju koje je od Konzulata Srbije stiglo u SŠC navodi se da je na ovaj način nastavljena tradicija prema kojoj učenici ove škole pišu najljepše i najbolje literarne radove.

Đurđićeva kaže da joj je motivacija za pisanje bila upravo činjenica da je na humanitarnom koncertu učenika SŠC „Petar Kočić“ čula rad jedne od nagrađenih učenice Nataše Jasikovac, te je ove godine i sama napisala rad.

„U radu sam istakla da je mnogo nas u Republici Srpskoj koji vole Srbiju, te da ona nije samo ono što obuhvataju njene granice. Iako smo mali narod, Srbija je pokazala da se za nju zna u cijelom svijetu“, rekla je Đurđićeva. 

Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić izrazila je zadovoljstvo što je ove godine jedan od nagrađenih radove bio iz ove škole. 

„Drago mi je da učenici iz naše škole nastavljaju jednu lijepu tradiciju pisanja dobrih radova, ne samo na ovome, već i na drugim konkursima“, rekla je Pisićeva.

Ona je zahvalila Konzulatu Srbije na organizaciji konkursa, obrazloženjima nagrađenih radova, te odličnoj organizaciji tokom prošlogodišnje posjete Srbiji.

Đurđićeva je sa profesorom Ružicom Pantić pozvana na prijem u Konzulat Republike Srbije u Banjaluci 22. februara, kada će biti uručene nagrade najboljim učesnicima takmičenja i predstavljeni detalji njihovog boravka u Srbiji.

Prošle godine tri učenice SŠC „Petar Koičić“ dobile su nagrade za literarne radove na istu temu te im je organizovano nagradno putovanje u Novi Sad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare