Likovni rad Marije Bojat nagrađen u Sloveniji

0
Likovni rad Marije Bojat nagrađen u Sloveniji

SOKOLAC – Učenica sedmog razreda Osnovne škole „Sokolac“ Marija Bojat dobitnik je nagrade na Međunarodnom likovnom konkursu „Šetnje pod morem“ u Slovenskim Konjicama na koji je stiglo 1.210 radova iz šest zemalja.

Konkurs je raspisan u okviru Međunarodnog festivala podvodnog filma i fotografije „Šetnje pod morem“ koji se deseti put održava u Slovenskim Konjicama u Sloveniji.

Nagrađena učenica kaže da je na svoj način pokušala dočarati život pod morem i da je raduje što je to žiri u Sloveniji prepoznao.

„Nagrada za mene znači veliki korak naprijed, jer posebno volim umjetnost“, istakla je Bojatova.

Ona kaže da, osim vrijedne nagrade koja joj je uručena proteklog vikenda, za nju veliko zadovoljstvo predstavlja i samo putovanje u Slovenske Konjice.

Nastavnik likovne kulture u Osnovnoj školi „Sokolac“ Mladen Ćajić rekao je Srni da su na konkursu učestvovale 222 škole, među kojima 26 iz BiH sa 124 likovna rada.

„Žiriju je bilo teško da odluči koja su tri rada najbolja, pa je ove godine dodijelio šest ravnopravnih nagrada, među kojima i našoj učenici Mariji Bojat“, naveo je Ćajić.

Đajić, koji vodi likovnu sekciju u ovoj školi već sedam godina, ističe da mu nagrada znači mnogo.

„Nagrada je potvrda dobrog rada i zalaganja, ne samo mene kao nastavnika likovne kulture, nego i drugih kolega u Osnovnoj školi `Sokolac`, jer su često naši učenici dobitnici nagrada na različitim konkursima iz više nastavnih predmeta“, ocijenio je Ćajić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments