Liga rekreativaca: SDS kafe Bari razbio Ćaće, MDM prati lidera

0

Tokom vikenda u SC Olimp odigrani su mečevi 20. kola Lige rekreativaca u malom fudbalu Pale 2012/2013.

U derbiju Velike Šume nadigrale su Majnex 8:4. U sportskom okršaju između Head Shopa i SK Astre, jači su „kladioničari“ 7:1, a Kafe Pavle bio je ubjedljiv protiv Rosonera, slavi sa 10:2. SDS kafe Bari i MDM ostvarili su očekivane pobjede. „Bari“ je bio nemilosrdan prema Ćaćama 9:2, a MDM triumfuje protiv Kafe Čarlija 6:1. U posljedna dva kola pada odluka o pobjednicima. „Kafedžije“ imaju dva boda prednosti i bliži su šampionskom peharu, imaju još „okršaje“ sa „fenjerašima“ Rosonerima i Kafe Bolerom. MDM će se još „krpiti“ sa Velikim Šumama, a u posljednjem kolu i sa majstorima iz Majnexa.

Liga je pun pogodak u pozitivnoj i sportskoj atmosveri odigrano je izvaredno 20. kolo. Viđena je prava „goleda“, strijelci imaju municije, pucaju iz svih pozicija, pogađaju rekordnih 50. puta u metu, a posebno raspoložen je bio Milenko Đerić, Kafe Pavle sa 4 pogotka.

Igra se u duhu viteštva, čvrsto i muški, sudija Božo Golijanin ima podršku svih aktera i pokazuje samo tri žuta kartona.

Igrač kola, Branislav Guja /SK Astra/

Tim kola: golman Miloš Pelemiš – Peka /MDM/, Srđan Delipara /SDS kafe Bari/, Milanko Đerić /Kafe Pavle/, Branislav Guja /SK Astra/, Nebojiša Petronić /MDM/, Dragan Cicović /Velike Šume/

Razultati

SDS kafe Bari – Ćaće 9:2 /6:1/

Poslije kiksa u prošlom kolu u derbiju protiv MDM, SDS kafe Bari se naljutio i „razbio“ Ćaće, slaveći sa ubjedljivih 9:2.

„Kafedžije“ kreću dobro, imaju nekoliko idealnih prilika, a golom raspoloženog za igru „razgrtača“ Miljana Stjepanovića – Skale u 6. min. dolaze do 1:0. Agilni Velimir Ivanović dobro vuče kontru i majstorski poravnava, 9. min na 1:1. Poslije izjednačenja „liderska“ mašinerija stupa na scenu, u punoj je ofanzivi, „veze brazilski“, dominira i golovima Ognjena Mađarevića (2), Miljana Stjepanovića-Skale, Draženka Dodera i Gorana Radovića, pravi seriju 5:0 i već u prvom poluvremenu odlučuju o pobjedniku, a na odmor idu sa nedostižnih 6:1.

U nastavku slavljenici staju na loptu, svi ulaze u igri i golovima Draženka Dodera, Darka Regoje – Batistute i Stanislava Guje, dolaze do konačnih i zasluženih 9:2. Drugi gol za poražene djelo je raspoloženog i trkački spremnog za igru Velimira Ivanovića.

SDS kafe Bari u svojim redovima nema slabe karike, svi igraju punom snagom u timu su: golman Rade Čolaković, Miljan Stjepanović,- Skala, Srđan Radović, Srđan Delipara, kapiten Darko Regoje – Batistuta, Goran Radović, Draženko Doder, Ognjen Mađarević, Milan Karna, Dražen Furtula – Furgo, Stanislav Guja. Coach Aleksandar Karađžić.

Ćaće se bore sportski, imaju „crnih“ 10 minuta u prvom poluvremenu i prisutstvo Milana Tadića, Božidare Eleza i Dejana Ždrala nije pomoglo da se zatvori „promaja“ ispred vrata Đorđa Gazivode, uz to namjerili su se na razigranog i raspoloženog rivala i osim poraza ništa više nisu mogli učiniti. U sastavu su bili: golman Đorđe Gazivoda, Miloš Vuksanović, Predrag Karišik – Kari, Božidar Elez, kapiten Mladen Trobok-Troba, Velimir Ivanović, Dejan Ždrale, Dragan Gutalj, Milan Tadić – Tale, nedostaju Mladen Elek, Predrag Vuksanović, Bojan Veselinović i Dejan Ivanović.

Centralna figura susreta bio je Srđan Delipara – Pančo, koji je igrač utakmice.

Nadmetanje sportskih prijatelja protiče u muškoj i fer igri, bez kartona.

Rosoneri – Kafe Pavle 2:10 /0:5/

U „okršaju“ viteških ekipa Kafe Pavle i ponosne „momčadi“ Rosonera slave ubjedljivo „kafeđžije“ sa 10:2. Bodove su donijeli i pobjedi pridonijeli strijelci, Milanko Đerić (4), Slaviša Vuksanović (2), kapiten Slaviša Čvoro (2), Velemir Ognjenović i Vladimir Kulašinac. U igri su još i daju svoj prilog pobjedi Miroslav Divčić i na golu i sigurni „goldžija“ Darko Kovačević.

Iskusna ekipa Rosonera srčano se bori, a u listu strijelaca imala je upisane Miroslava Pavlovića i Pera Slagala, a još u „crveno crnim“ dresovima na terenu su bili, golman Vladimir Granzov, Zoran Konjokrad, Bojan Jakovljević, kapiten Vitomir Jugović, Mladen Kuburović, i Bojan Brčkalo – Brke. Ekipi nedostaju ubojiti centarfor Branislav Kovačević-Kova, krtica za sve, deda Njegoš Cicović, Dobro Zlikovac i Milan Đurić.

Igrač utakmice Milenko Đerić /Kafe Pavle/.

Head Shop – SK Astra 1:7 /1:2/

Dobru utakmicu su odigrali majstori malih fudbalskih terena iz Head Shopa i SK Astra. Pobjedu „nose“ ofanzivni i golgeterski raspoloženi „kladioničari“ 7:1. Head Shop potapaju, Bojan Ilić (3), Branislav Guja (2) i Milan Pandurević – Pani (2). Nemjerljiv udio u trijumfu imaju i ostali iz postave, Sretko Vuksanović-Doktor, Nenad Samardžić-Kin, Jovica Vukadin, Đorđe Dragutinović i pouzdani „vratar“ Srđan Avranović. Pobjeda dobija na težini, neigranjem Milana Ilića-Ramba i Radovana Ždrala-Parka.

Tim koji predvodi sa klupe coach Ognjen Erić – Era bori se sportski, srčano, ima u sastavu šest igrača, a igra se bez izmjena u finišu, nemaju energije, poraz je bio previsok i neminovan, a čast spasava strijelac Bojan Tadić.

Head Shop-ovu postavu čine: golman Miloš Malović, kapiten Slaven Vučičević, Milan Stanišić – Stana, Nikola Skokić, Velimir Čvoro i Bojan Tadić. U sastavu nema golgetera ekipe Đorđa Eleka, Luke Bojanića, Milorada Samardžije i Gorana Ristića.

Igrač utakmice: Branislav Guja /SK Astra.

Žuti karton: Milan Pandurević-Pani

MDM – Kafe Čarli 6:1 /2:1/

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u meču između MDM i Kafe Čarli. Uigrana, fizički i taktički spremna fudbalska družina kapitena Predraga Teletine zasluženo je došla do pobjede od 6:1 i sa tri nova boda produžava neizvijesnost takmičenja. Poslije iscrpljujuće borbe, raspoloženi za igru MDM u drugom poluvremenu je slomio otpor čvrstih i žilavih Mokrana.

Pobjedničkom slavlju doprinose „goldžije“ Nebojiša Petronić (2), Mladenko Vučičević, Branko Stevanović, Nemanja Galin, Nikola Brezo, sigurni golman Miloš Pelemiš – Peka, a kapitenski doprinos daje i Predrag Teletina.

Kafe Čarli se bori viteški, pali su u drugom poluvremenu, a u timu su bili golman Aleksandar Rističević, Bojan Petrović, Đorđe Čeremidžić, Nenad Rebrenović, Miloš Todorović, kapiten Milomir Lopatić, Bojan Marković, i Milomir Petrović. Čast Mokrana spasava Nenad Rebrenović, a ekipi nedostaju kapiten Igor Tošić, Aleksandar Gutalj – Guti i Goran Čorluka.

Meč prolazi u sportskom tonu i bez kartona.

Neboiša Petronić /MDM/, igrač utakmice.

Majnex – Velike Šume 4:8 /3:1/

U posljednjoj utakmici 20. kola u derbiju, snage su odmjerili Majnex i Velike Šume, odigrali su buran i junački meč koji je protekao u velikoj i sportskoj borbi.

Najprijatnije iznenađenje drugog dijela nadmetanja, Velike Šume ostvarile su sedmu i veliku pobjedu, do nogu su potukle i uzele „skalp“ Majnexu, bilo je 8:4, a ekipa je već spremna i za turnir na Koranu. Fudbalska družina „menadžera“ i kapitena Radislava Petrovića – Geneta koja demonstrira uigranost, fizičku spremu, čvrstinu u igri i ne malo fudbalsko znanje stigla je zaostatak od 1:3 iz prvog poluvremena. Ubitačnim tempom, samljela je u drugom dijelu rivala. Šaraju salom i seriom golova 7:0 do konačnih i zaluženih 8:4.

Rapsodiju u „plavom“ začinili su strijelci, Miroslav Lazarević (3), Dragan Cicović (2), Rade Gluhović, Miloš Elez i Bojan Gluhović. Sjajnoj pobjedi pridonose i ostali, Milan Govedarica – Govi, Zoran Trbo i golman Radoslav Marić – Kere i sa klupe Radislav Petrović – Gene.

Majnex se hrabro i žestoko bori, daje sve od sebe. Imali su igru i razultat 3:1 u prvom poluvremenu. U nastavku upadaju u „mašinu za mljevenje“, taktički su nadigrani, nemaju rješenje za ubitačne „kontre“. Ekipa je oslabljena bez prvog strijelca lige i „ubice“ golmana Miljana Radovića i Miloša Granzova. U postavi nema ni Podgrapskog majstora „loptanja“ Siniše Golijanina i poraz je bio neminovan.

Izvanredni Dušan Paprica vuče sve konce u igri, dva puta se upisuje u listu strijelaca, a po jedan gol su „zavalili“ Bojan Cvjetanović i kapiten Mladen Hršum. Akteri susreta su još bili golman Slađan Grujić, Nedeljko Šuko i Vladimir Remović.

Igrač utakmice, nova „akvizicija“ menadžera Radislava Petrovića – Geneta, jedan iz fudbalske familije Cicovića, Dragan Cicović /Velike Šume/.

Žuti karton, Dušan Paprica /Majnex/ i Miloš Elez /Velike Šume/.

Slobodna je bila ekipa Kafe Bolero


Tabela

1.SDS kafe Bari 43

2.MDM 41

3.Velike Šume 35

4.SK Astra 34

5.Majnex 32

6.Head Shop 28

7.Kafe Pavle 23

8.Ćaće 20

9.Kafe Čarli 18

10.Kafe Bolero 12

11.Rosoneri 1

Lista Strijelaca

23 Miljan Radović

18 Milan Karna

17 Bojan Ilić

16 Sanjin Knežević, Milenko Đerić,

15 Jovica Vukadin, Vladimir Kulašinac

14 Bojan Jakovljević, Nikola Brezo, Miloš Elez, Slaviša Vuksanović

13 Đorđe Dragutinović, Đorđe Elek, Milomir Lopatić, Rajko Cicović, Predrag Teletina, Milan Govedarica – Govi, Goran Radović

12 Milan Stanišić, Goran Bajić, Bojan Cvjetanović

11 Bojan Gluhović, Miljan Stjepanović-Skala, Velemir Ivanović

10 Božidar Elez, Siniša Golijanin, Predrag Karišik – Kari, Miroslav Lazarević

Kartoni

Dušan Paprica /Majnex/ kažnjava se sa jednom utakmicom neigranja zbog 3 žuta kartona.

Parovi: 21. kolo / nedjelja 19.maj

11h Velike Šume – MDM

12h Kafe Čarli – Head Shop

13h SK Astra – Ćaće

14h SDS kafe Bari – Rosoneri

14h Kafe Pavle – Kafe Bolero

Slobodna je ekipa Majnexa

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare