Liga rekreativaca: Šampionsko izdanje Kumbare, razigrani Džabulani, Kafe Pavle i MDM

0

U Palama su u SC „Olimp“ pred oko 70 gledalaca odigrani mečevi pretposljednjeg 17. kola Lige rekreativaca. Tokom vikenda posjetili su je i nekadašnja jedinica na golu Željezničara Vasilije Čiko Radović i stub odbrane ekipe sa Grbavice Aleksandar Kosorić koji su prijatno bili iznenađeni pozitivnom atmosferom, energiom, fer i sportskom borbom, a uz sve to igrao se i kvalitetan fudbal.

Kao i uvijek kada su u pitanju zaljubljenici malih fudbalskih terena, nadmetanje i u 17. kolu prolazi u goleadi, sjajnoj rekreaciji i uz dobro druženje. U SC „Olimp“ gosti su upisali četiri pobjede, Dječaci – MDM 2:5, Kumbara – Bari, Alpha Security 2:5, Sjetlina – Kafe Pavle 1:4, Rosoneri – Sarax 6:7, a čest domaćina spasava Džabulani koji ja nadigrap Plato sa 6:0.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-17-5-2015/] width=[87] height=[87] title=[Liga rekreativaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}


Džabulani – Plato 6:0

Uzbudljivo 17. kolo otvaraju Džabulani i Plato. Razigrani Džabulani demonstrira silu i na krilima raspoloženih strijelaca Milana Govedarice (2), Bojana Čvora (2), kapitena Nedeljka Šuka i Igora Đapića razbija Plato i slavi sa 6:0. U dobrom su izdanju bili i ostali iz postave, Nemanja Govedarica, Miljan Kusnuk i nesavladivi na golu Milenko Ristivojević.

Poraženi se sportski i hrabro bori, strijelci su bez municije, nisu imali svoj dan, a poslije minimalnog zaostatka od 0:1 na poluvremenu, promaju pred vratima Dejana Klačara nisu mogli da spriječe ni kapiten Predrag Karišik, Srđan Cicović, Velimir Ivanović, Božidar Elez, borbeni Dalibor Božić, Zoran Sarić i Filip Škipina.

Igrač utakmice: Milan Govedarica / Džabulani
Kartoni: –

Dječaci – MDM 5:2

U sportskom sudaru između Dječaka i MDM pobijedila je razigrana mašinerija MDM sa 5:2. Za MDM pogađaju Nenad Rebrinović (2), Mladenko Vučičević (2) i Mladen Janković. Pobjedu su „pogurali“ i kapiten Predrag Teletina, Goran Ćorluka, Srđan Avramović, a konce u igri vuče i tempo diktara i ton igri daje raspoloženi Igor Tošić.

Poraženi u listu strijelaca dva puta upisanog ima Milana Stanišića, a Miloš Malović, Luka Bojanić, Nikola Skokić, Velibor Čvoro i Slaven Vučičević plijene sportskim duhom i fer igrom.

Igrač utakmice: Mladenko Vučičević / MDM
Kartoni: –

Kumbara – Bari Alpha Security 5:2

Šampion Kumbara, demonstrira silu i u sjajnoj je seriji. U posljednjih 13. kola uz jedan „remi“ upisana je i dvanaesta pobjeda, potopili su i „Bari“ i slave sa 5:2, a sljedeće nedjelje i zvanično proslavljaju naslov prvaka i podižu „skudeto“.

Centralna figura meča, bio je bez dvojbe, trostruki strijelac pobjedničkog sastava Milan Čvoro, a odlično ga preti i šef „orkestra“ Nikola Blagojević koji dva puta matira odbranu „Barana“. Zapaženu rolu u slavlju imaju i Brane Guja, kapiten Duško Šehovac, Luka Božović, Siniša Golijanin, Bojan Cvjetanović i Boriša Jakovljević.

Za Bari „tresu“ Milan Pandurević i Srđan Delipara. Ostali iz ekipe, Rade Čolaković, Stanislav Guja, Goran Bajić i kapiten Darko Regoje – Batistuta daju sve od sebe. Imali su nekoliko odličnih prilika koje nisu realizovane uz to raspoložen i spreman rival i „tanka“ klupa odvela ih je do poraza.

Igrač utakmice: Milan Čvoro / Kumbara
Kartoni: –

Sjetlina – Kafe Pavle 1:4

Lijepo fudbalsko popodne u SC Olimp začinili su derbi mečom Sjetlina i Kafe Pavle. U sjajnoj utakmici „kafedžije“ slave sa 4:1, a Sjetlane na „koljena bacaju“ kapiten Vladimir Kulašinac (2) i „ubica“ golmana Bojan Ilić (2), a raspoloženi za igru su bili i Nenad Samardžić, Vladanko Zeković, zadnji vezni Jovica Vukadin, sokolački majstor malog nogometa Aleksandar Skoko, a sugurnost u igri daje i sjajnim odbranama golman kola Slađan Grujić.

Čast poraženog spasava Dušan Paprica, a majstorstvo Vladimira Kovačevića, Nenada Boškovića – Boleta, kapitena Saše Cicovića, Vladimira Čavarkape, Dražana Kusmuka i Miloša Pelemiša – Peke nije bilo dovoljno da se pokrije izostanak prvih violina sastava, Sretka Vuksanovića, Radivoja – Rada Gluhovića, Branislava Guje i ubojitog napadača Dejana Kovinjala – Mrkele pa ni savjeti sa klupe trenera Aleksandra Saše Karadžića nisu pomogli. Na golu je bila i prepreka zvana Slađan Grujić i poraz je uslijedio.

Igač utakmice: Vladimir Kulašinac / Kafe Pavle
kartoni: –

Rosoneri – Sarax 6:7

Tačku na junačko 17. kolo stavljaju goleadom Rosoneri i Sarax. Poslije žestoke rovovske borbe, prsa u prsa u sportskom okršaju slave Lukavčani razultatom 7:6. Poraženom presuđuju Radivoje Maunaga (2), Ognjen Tuševljak (3), Zoran Pavlović, a pobjedu u 40. minutu sjajnim golom „čupa“ Milan Gojković, a trijumfu pridonosi i Marko Samouković.

Za poražene pogađaju Siniša Vuksanović, Svanimir Marjanović (2), Marko Ždrale (2) i auto gol (Ognjen Tuševljak), a ostaje i žal da odlična igra i srčanost ostalih iz postave: Nebojše i Marka Štrbca, Stevana Kovača i Predraga Čavarkape nije urodila plodom. Nedostajalo je i malo sportske sreće da se i nešto više učini osim časnog poraza protiv spremnog i kvalitetnog rivala.

Igrač utakmice: Radivoje Maunaga ( Sarax
Kartoni: –

Odličnu partiju pruža, Vladimir Kulašinac / Kafe Pavle i igrač je kola, a okvir gola najbolje čuva i brani Slađan Grujić / Kafe Pavle.

Mreža se „tresla“ rekordnih 42 puta, igralo se sportski, bez kartona, a sudili su Božo Golijanin i Srđan Kusmuk.

Tim kola

Slađan Grujić / Kafe Pavle
Milan Govedarica / Džabulani
Mladenko Vučičević / MDM
Milan Čvoro / Kumbara
Vladimir Kulašinac / Kafe Pavle
Radivoje Maunaga / Sarax

Sljedeće nedjelje 24. maja u hramu malog fudbala u SC „Olimp“ u terminu od 11:00 do 16:00 sati slijedi nastavak, a na programu su mečevi posljednjeg 18. kola. Šampion Kumbara u derbiju dočekuje Sjetlinu, a Sarax će snagu odmjeriti sa Kafe Pavlom, Bari igra sa Dječacima, MDM će na megdan Džabulaniju, Plato se nadmeće sa Rosonerima te se očekuju uzbudljive i neizvijesne utakmice.

Tabela

1. Kumbara 42
2. Džabulani 34
3. Kafe Pavle 30
4. Sjetlina 30
5. Sarax 27
6. Bari Alpha Security 25
7. MDM 18
8. Rosoneri 15
9. Plato 14
10. Dječaci 9

Strijelci

20. Bojan Ilić
19. Vladimir Kovačević
14. Bojan Čvoro, Mladen Janković, Nenad Rebrinović, Milan Stanišić, Milan Pandurević
12 Predrag Cicović, Radivoje Gluhović
11. Dušan Paprica
10. Nikola Blagojević, Milan Čvoro
9. Duško Šehovac
8. Branko Popović, Svanimir Marjanović, Srđan Delipara, Vladimir Kulašinac
7. Branislav Guja, Darko Lučić, Siniša Vuksanović, Goran Tomić, Igor Đapić

Parovi: 18. kolo / nedjelja 24. maj /

11:00 Sarax – Kafe Pavle
12:00 Sjetlina – Kumbara
13:00 Bari Alpha Security – Dječaci
14:00 MDM – Džabulani
15:00 Plato – Rosoneri

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare